Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Birgitte Agersnap
1
/
09
/
2004

Postkortmalerier

Café Hovedtelegrafens nye udstilling er med kærlige hilsener fra den danske og internationalt anerkendte kunstner Niels Reumert.

Niels Reumerts postkortmalerier ligger i god og naturlig tråd med hans karakteristiske evne til at modarbejde forudsigelighed. Her er en reklame for mobiltelefoni blevet tilføjet nye historier.

Overmalinger

At overmale billeder at viderebearbejde dem på den ene eller anden måde og derved tilføre dem nye betydninger er en metode som mange kunstnere har benyttet sig af gennem det 20. århundrede.

Marcel Duchamp kaldte det f.eks. "ready made aided" da han gav Mona Lisa en kønsskifteoperation på en reproduktion i 1919 og Asger Jorn kaldte sine overmalinger for modifikationer og disfigurationer. Der er mange andre eksempler.

Niels Reumert (f. 1949) knytter sig til denne tradition men gør det på sin helt egen facon og med sin egen farvefulde undersøgende stil. Hans udgangspunkt er et meget nutidigt materiale nemlig postkortet. Ofte er det gratiskortene som ligger på caféer barer og andre offentlige steder og fungerer som reklame for alt fra produkter til kulturinstitutioner der kommer under hans kærlige bearbejdelse.

Hilsner fra Niels Reumert

Niels Reumert forvandler hver reklame til et lille oliemaleri som han gerne sender til folk. "Små uhøjtidelige malerier" kalder han dem. Reklamepostkortet bliver derved trukket ud af sit sædvanlige kredsløb af brug-og-smid-væk hvor de hurtigt vil blive glemt. I stedet får de en forlænget levetid de får historie og adskiller sig fra det masseproducerede med sit eget private liv.

Niels Reumerts overmalinger gør hverken grin med de oprindelige motiver eller kritiserer dem. Tværtimod er de fortrykte motiver en stor inspirationskilde for ham og de giver ham lov til at eksperimentere frit og hurtigt. Nogle gange kommenterer han kortenes motiver ved at tilføje figurer eller andre elementer - andre gange skimter man kun det underliggende oprindelige billede. Hvert postkort kan således ses som en afsøgning af alle de muligheder for variation og historie som alle billeder indeholder.

Udstillingen kan ses i Café Hovedtelegrafen fra d. 7. september og året ud.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder