Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Anne Marie Rechendorff|Anne Marie Rechendorff
24
/
08
/
2011

Danmark fik sit første frimærke med sorte takker den 4. august 2011. Samtidigt fik vi for første gang frimærker kreeret af designere fra modens verden.

Kan frimærker være moderne?

Det er der vist ikke længere tvivl om på trods af at det både er tradition og fornyelse der kendetegner de to modefrimærker som netop er kommet på gaden. Frimærkeformatet er klassisk men formsprog og komposition er moderne. Ikke overraskende når nu frimærkerne er designet af de to danske modeskabere Malene Birger og Silas Adler.

Malene Birgers frimærke har som det første af slagsen fået sorte takker. Motivet er enkelt og abstrakt og meget moderne. De sorte takker og en stiliseret sløjfe er det der ved første øjekast træder i øjnene mens en skitseret kjole diskret træder i baggrunden.

Silas Adler står bag det andet frimærke der viser et udvalg af mandlige accessories; hat sko og slips med inspiration fra uniformernes verden. Den store detaljerigdom som motivet er skildret med giver frimærket et traditionelt udtryk. Det der overrasker og gør det moderne er kompositionen. Motivet er henvist til frimærkets kanter og udgør en bort mens centrum af frimærket står tomt hen og kun brydes af sartgule stråler der udgår fra et punkt i centrum.

Fra unikum til hvermandseje

Det er de færreste personer der får lov til at designe et frimærke. Men det færdige resultat er tilgængeligt for os alle. Frimærket er et håndarbejde et kunsthåndværk der bærer aftryk af designerens og gravørens hånd. Ud fra en gennemarbejdet og perfekt original produceres det i stort antal. Hvor mange eksemplarer de nye modefrimærker er produceret i har Post Danmark endnu ikke oplyst. Men en ting er sikkert. Det enkelte frimærke er produceret i mere end 1 eksemplar. Frimærket forvandles fra unikum til hvermandseje og gør det eksklusive tilgængeligt for os alle. Hvad enten det gælder frimærker kreeret af hotte modeskabere eller anerkendte kunstnere kan de erhverves for ganske få kroner.

Fashionable frimærker på museum

Modefrimærkerne og den ægte vare bag - dvs. hatte og sko designet af Silas Adler og kjoler og sko af Malene Birger - blev præsenteret i en mindre udstilling i Post & Tele Museums forhal indtil 2. september 2011. Frimærkerne kan fortsat købes i museets butik.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder