Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Janus Clausen|Janus Clausen
1
/
03
/
2012

I Post & Tele Museums frimærkekabinet kan den nysgerrige se eksempler på børns frimærkesamlinger og de tålmodige prøve om de kan se skjulte budskaber og katte på danske frimærker.

Hvor har gravøren mon gemt en kat?

Jeg samler på...

Post & Tele Museum er i øjeblikket et virvar af frimærker. Særudstillingen "Ind i frimærket" sætter liv i de små papirslapper der i udstillingen er blevet kæmpe store og forbundet via rutsjebaner. Men i museets permanente udstilling er et fredeligt frimærkehjørne.

Frimærkesamlere

Siden frimærkets opfindelse og indførelse i 1840 har verden kendt til frimærkesamlere. Mange forestiller sig ældre cigarrygende mænd alene i mørke lokaler med lup. Måske de findes derude et sted men for rigtig mange frimærkesamlere er det en social hobby: De mødes i frimærkeklubber til frimærkeudstillinger og på byttedage. De bytter frimærker snakker om frimærker og ser på frimærker sammen med andre.

Og selvom langt de fleste nok er voksne så er mange begyndt at samle som barn. Derfor findes der også over hele landet frimærkeklubber hvor børn og unge mødes for at dyrke de mange smukke motiver som der findes på de takkede.

Fra fredag den 6. januar 2012 er det muligt i museets frimærkehjørne på 3. sal at se eksempler på børns frimærkesamlinger fra Vejle Frimærkeklub og Mønt & Frimærkeklubben Han Herred. Nogen samler på frimærker med dyr andre på sport eller blomster. Frimærkerne rummer alle slags motiver.

Hemmelige tekster og skjulte katte

Samme sted er det også muligt at gå på jagt med luppen efter nogle af de skjulte bogstaver som danske frimærkegravører har gemt på frimærker. I en serie med danske færger er der på frimærkerne gemt en kat - de ligger og slikker sol og nyder livet helt uforstyrret på det åbne hav.

Man skal kigge godt efter og være koncentreret for et frimærke er ikke særlig stort. Og når teksten er skjult i skyggen af et træ eller i sejlet på et skib kan det være svært at få øje på. Men kan du finde alle katte og tekster på de viste frimærker? Prøv her.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder