Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Henrik Rem Rasmussen|Henrik Rem Rasmussen
3
/
02
/
2011

2.Y fra Kildevæld Skole på Østerbro i København har været på besøg på Post & Tele Museum og begejstret udfoldet deres virkelyst. Opgaven gik ud på at dekorere møbler til legelandet Ind i frimærket - med frimærker selvfølgelig.

At frimærkerne har gennemslagskraft det er man ikke i tvivl om. Engageret kaster eleverne sig over opgaven. Frimærkernes motiver studeres og rundt om bordene går snakken. Der udveksles erfaringer. Se lige her! Hvem er det? Åh...! Hvad forestiller det? Kan du finde et med...? Hvor har du fundet det? Skal vi bytte?

De udvalgte frimærker limes omhyggeligt på fem borde i sirlige mønstre. Bordene er nok forskellige men alligevel med et ensartet udtryk. Og hvert bord med en harmoni der afspejler det gode samarbejde børnene imellem.

Forud for arbejdet har eleverne set på frimærker og hørt om Danmarks og verdens første frimærke om frimærker som betalingsmiddel som samleobjekt og som bærere af landes kultur deres stoltheder og deres smukkeste geografi.

Bordenes temaer er valgt på forhånd for at skabe sammenhæng til legelandet Ind i frimærket men ellers har børnene kunnet arbejde frit. Resultatet kan ses på museet fra den 12. februar 2011.

Du kan selv gøre kunsten efter

Frimærker lever ofte deres liv smukt arrangeret i albums men hvad med dubletterne? Brug dem som her som dekoration på bordplader. Tidligere i MuseumsPosten har vi vist stole og borde dekoreret med frimærker men mindre kan også gøre det: krukker dåser en bakke eller en lampeskærm. Flotte collager med mønstre eller måske med kongerækken blomstermotiver fodboldspillere eller dyr kan blive til billeder i en fin ramme. Kun fantasien sætter grænser.

I museets værksted stiller vi brugte frimærker og ekspertise til rådighed men genstanden der skal udsmykkes skal du selv medbringe. Værkstedet er åbent hver lørdag og søndag og i hele vinterferien.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder