Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Liv Skovholm|Liv Skovholm
22
/
12
/
2009

Hvem overvåger dig på Facebook?

Du har ikke indflydelse på den overvågning myndighederne har tilladt men til gengæld er der andre områder hvor du selv kan gøre en forskel. Et eksempel er det meget populære Facebook.

Facebook er et socialt mødested på nettet hvor du kan holde kontakt med dine venner og bekendte få kontakt til tidligere skolekammerater og måske en gammel flamme - det eneste der kræves er at de pågældende også er på Facebook.

Et lille udvalg af de mange applikationer på Facebook.

Som så mange andre steder på nettet er der et hav af ekstra funktioner på Facebook som du kan installere herunder de såkaldte applikationer fx blomsterhilsener quizzer eller spil. Men hver gang du bruger en Facebook-applikation giver du den mulighed for at læse informationer om dig og dine venner. De firmaer der opretter de tilsyneladende uskyldige applikationer gør det ofte for at få dig til at installere applikationen og derved få dig til at forære følsom information om dig selv og dine venner til firmaet som de efterfølgende kan bruge til at lave målrettet reklame.

Et billede af museets applikation

I anledning af særudstillingen "Overvåget" har museet fået udviklet en applikation som kan vise dig hvilke data du deler med Facebooks mange sjove applikationer: Hvem overvåger dig?

Hvem overvåger dig? viser dig noget af det alle andre applikationer også ser men ikke fortæller om. Hvem overvåger dig? gemmer ingen information om dig men det kunne den meget nemt have gjort! Formålet med den er udelukkende at informere dig om de skjulte øjne der lurer i Facebooks mylder af applikationer.

Applikationen er p.t. ude af drift - vi beklager (red.)

Log ind på din Facebook-profil og download Hvem overvåger dig? her

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder