Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Erik Jensen|Erik Jensen
1
/
01
/
2005

Der bliver færre og færre hvide pletter på bykortet over København.

Frimærke udgivet den 25. marts 1976 som et af fire mærker i en landsdelsserie med motiver fra København. Tegnet af Sven og Alan Havsteen-Mikkelsen og graveret af Czeslaw Slania.

I indledningen til museets nyeste bog fra den 10. december 2004 "København København - en by på frimærker" gengives to frimærker med motiv fra København K som det ike lykkedes at stedfæste forud for udgivelsen. En opmærksom køber var i stand til at sætte adresse på et af stederne.

Kjeld Geertsen fra Virum købte bogen kl. 14.26 (!) på udgivelsesdagen og allerede dagen efter gjorde han i et brev museet opmærksom på at et par af bindingsværksgavlene på frimærket fra 1976 stadig kan ses i gadebilledet på hjørnet af Grønnegade 1107 København K og Ny Østergade 1101 København K. Påstanden blev dokumenteret med en henvisning til siderne 34-35 i bind 5 af Bo Bramsen og Palle Fogtdals "København før og nu - og aldrig" og oplysningen er god nok.

Europæisk byfornyelseskampagne. Tegnet af Lisbeth Gasparski og graveret af Arne Kühlmann. Udsendt 10. september 1981.

Takket være læserens hurtige reaktion blev der al-lerede fra den 15. december 2004 trykt og indlagt en tilføjelse til bogens side 7 som oplyser adressen og anviser vejen dertil. Ny Østergade er første vej på højre hånd når man bevæger sig ad strøget (Østergade) mod Amagertorv. Vi foreslår at se stedet på vej tilbage til museet efter lokalitet 17 Harsdorffs Hus på Kongens Nytorv.

Den sidste hvide plet

Nu venter vi spændt på om nogen også kan sætte en eksakt adresse på det frimærke fra Rigensgade der vises på side 8 i "København København - en by på frimærker".

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder