Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Jacob Westergaard Madsen|Jacob Westergaard Madsen
1
/
01
/
2007

Museets særudstilling "På sporet af ordet" afvikles på 4. sal men allerede i museets foyer bliver man mødt af en verden af ord - på danske frimærker.

Føl ordene. Ord optræder ikke kun som det alfa-bet de fleste har lært i skolen. Her ses et par hænder i færd med at afkode blindskrift.

Ord som motiv

Frimærker er næsten altid prydet med et motiv. Dermed er de med til at bære et bestemt indhold kommunikere en bestemt historie. Listen over temaer som på denne måde er blevet sendt ud i verden via breves øverste højre hjørne er uendelig og rækker fra markering af historiske begivenheder og organisationers jubilæer til diverse kampagner og små kunstværker. Fra museets gemmer har vi fundet en samling af danske frimærker som har det til fælles at ord udgør selve motivet. Frimær-kerne refererer dermed til forskellige temaer i På sporet af ordet. Ligesom i udstillingen er det ordene selv der er i centrum.

Gammel dansk. Postvæsenets dåbsattest fra 1624 er trykt med tidens gotiske bogstaver.

Fra runesten til moderne telekommunikation

Selvom motiverne alle består af ord spænder de tematisk set ganske vidt. Et af mærkerne viser den historiske Thyras sten i Jelling med indhuggede runer. Et andet markerer 750 års jubilæet for Jyske Lov rigets første nedskrevne lovsamling ved at vise lovens første side. Men også nutiden er repræ-senteret fx i form af moderne telekommunikation og små Halfdan Rasmussen-digte.

Det lille mærke i hjørnet kan fortælle historier om alt. Normalt fortælles historierne gennem ord og motiver i fællesskab. Ordene formidler en historie og er blot et medie.Men her udgør ordene og deres betydning altså selve historien.

Ordfrimærkerne kan ses i museets foyer i stueeta-gen fra 9. februar - samtidigt med åbningen af "På sporet af ordet". Den 28. marts flyttes de til foyeren på 4. sal.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder