Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Birgitte Agersnap
1
/
01
/
2004

„Det er svært at spå - især om fremtiden". Udsagnet tilskrives ofte fejlagtigt Storm P og man kan da også genkende meget fra hans tegninger i nutidens kommunikationsbillede. Om kort tid udstilles nogle af hans Dagbogsblade om post & tele i Café Hovedtelegrafen.

Mobiltelefon anno 1943. "Fremtidens telefoner bliver nemmere og billigere" Dagbogsblad fra den 29. marts 1943. Tilhører Storm P. Museet.

Mobiltelefon anno 1943

Han var kabaretkunstner skuespiller maler illustrator forfatter animator; Den folkekære multikunstner som med sine satiriske bid og billeder af ord og enkle streger vendte sig mod tidens moderne kunstopfattelse. Men det er nok som blad- og serietegner man bedst kender Robert Storm Petersen (1882-1949). Mere end 60.000 bladtegninger blev det til. En stor del af dem var de såkaldte Dagbogsblade som han siden 1917  tegnede til dagbladet B.T. Det er flere af disse som kan ses i Café Hovedtelegrafens kommende udstilling. I tegningerne som er blevet til i årene 1938-1945 kommenterer Storm P. tidens bevægelser inden for post og tele han løser problemer med sine sindrige mekaniske opstillinger - og han spår mobiltelefonens komme.

"Kædebreve florerer atter". Tilhører Storm P. Museet.

Satire og kritik

For Storm P. var tilværelsens tragikomiske meningsløshed en væsentlig kilde til inspiration. Ofte lægger han humoren og satiren i munden på de mennesker der står uden for samfundet eller blot er langt fra magtens elite. Han kritiserer det sorgløse blik på tilværelsen og han peger på faren ved at falde kritikløst på halen for den moderne udvikling. Som i en af udstillingstegningerne der viser et Apparat til brug ved frankering af breve. Der skal blot fire mænd til at sikre at frimærket er skridsikkert fasttrykt! Snarere end klassisk kunster var han samfundskritiker der ville have os til at se.

Udstillingen der kan ses i dagene 16. marts-13. juni 2004 er blevet muliggjort ved beredvillig hjælp fra Storm P.Museet.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder