Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Sarah Yigzaw|Sarah Yigzaw
1
/
11
/
2006

Telefonistinde for en dag - et nyt undervisningstilbud

Telefoner alle vegne - man er aldrig længere væk end et opkald. En følelse af nøgenhed sniger sig ind på den der har glemt sin mobiltelefon. Vi er så vant til at have den med overalt at alt andet føles forkert. Sådan har det ikke altid været. Der var en gang da der ikke fandtes mobiltelefoner end ikke trådløse telefoner og telefonsamtaler skulle igennem noget så eksotisk som en telefoncentral.

Telefonistinder ekspederer samtaler på centralen i Sorø i 1921. Fra Telefonmuseets fotoarkiv i Post & Tele Museum.

Der skal ringes

Skoleklasser kan nu få den særlige oplevelse at telefonere på gammeldags vis. Gennem et nyt rollespil får elever fra 3. -7. klasse snart mulighed for at stifte bekendtskab med telekommunikatio-nen som den foregik i telefonens barndomsår 1880-1920. I den permanente udstilling har vi op-stillet seks flotte "telefonbokse" dekoreret med københavnermotiver. Eleverne får tildelt forskellige roller og skal ringe til hinanden på originale gamle telefoner samt lære personer fra datidens Køben-havn at kende.

Alle opkald skal ekspederes gennem telefoncen-tralen og telefonistinden. Det kræver ind imellem tålmodighed at vente på at blive ekspederet og måske lytter telefonistinden med på linjen under samtalen.

På telefoncentralen får eleverne en unik mulighed for at være telefonistinde og forbinde abonnenterne med hinanden på originale omstillingsborde.

Koncentration

Forløbet "Telefonistinde for en dag" giver eleverne et enestående indblik i et Danmark hvor alle ikke var "på" hele tiden. Et Danmark uden mobiltelefoner Internet og andre ting som vi i dag tager for givet. Eleverne vil opleve at det kræver koncentration at benytte telefoner og omstillingsborde fra telefonens barndom. De finder også ud af at der er sket uendelig meget med telekommunikationen fra den før-ste telefon så dagens lys i 1876 og frem til vor tids trådløse forbindelser.

Undervisningsforløbet "Telefonistinde for en dag" kan bestilles fra januar 2007.

 

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder