Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Birgitte Agersnap
1
/
09
/
2004

Post & Tele Museum har fået husdyr: fire får vil fra den 8. oktober 2004 finde sig til rette på forhallens repos hvorfra de byder museets gæster velkommen.

Fåreflok på fransk visit i museets forhal. Fra den 8. oktober 2004 vil den tage imod museets gæster. Dyrene bliver måske "fårbilleder" for de teledyr publikum selv kan lave på kulturnatten og i efterårsferien.Foto: Jan Friis

Man kan med rimelighed hævde at det umiddelbart er vanskeligt at finde den logiske sammenhæng i at det lige netop er får Post & Tele Museum vælger at anskaffe sig når det gælder husdyr. På den anden side: Hvilket andet dyr havde været mere logisk med den livagtigt krøllede pels af telefonledninger og de udtryksfulde ansigter af telefoner?

Som de står på deres skinnende telefonrørsfødder græsende hvilende spejdende ud over det nye domicil synes enhver tvivl at fordufte allerede ved første øjekast. De omhyggeligt udformede kroppe af ledninger er så overbevisende og forbløffende fulde af liv at man i sit stille sind næppe overraskes når de næsten bevæger sig. Og som enhver anden flok har også denne sit sorte får. Stolt knejser det med rank hals og et åbent blik mod verden.

Den franske hyrde

Bag fårene står den franske kunstner Luc Cornec. Efter sine studier på Ecole des Beaux-Arts i Nantes drog han til Tyskland. hvor han siden har boet og arbejdet i Frankfurt am Main. I sit arbejde sætter han forskelligartede elementer i nye sammenhænge så der derved dannes nye betydninger.

Kommunikation og forståelse er derfor vigtige temaer for den franske kunstner som har øje for de mange ting som bliver til overs når vi finder nyt - i dette tilfælde ting vi kasserer i takt med den hastige udvikling af nye kommunikationsredskaber. Cornec samler op støver af og puster nyt liv i glemte sager - til stor "fårdel" for Post & Tele Museum som er stolte over at byde ham og den brogede fåreflok velkommen. Det er aftalt med kunstneren at han "installerer" flokken så den er klar til at blive vist frem på kulturnatten fredag den 8. oktober 2004.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder