Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Jacob Westergaard Madsen|Jacob Westergaard Madsen
1
/
11
/
2006

Museets kommende børneudstilling åbner til februar næste år. Her vil gæsterne blive sendt ud på en tidsrejse der blandt andet fører dem til beduintelte i ørkenen en idyllisk japansk terrasse et skib i havsnød og et rigtigt opfinderværksted fra telekommunikationens barndom.

Når man vil sende gæster rundt på en omfattende rejse må man også selv opsøge verden: Museet har købt et beduintelt hjem fra Jordan. Her er det blandt andet meningen at gæsterne kan lære hvordan kommunikation finder sted i ekstreme og isolerede omgivelser.

De forsvundne ordAlexandria år 2103. Den fjerne planet er beboet af efterkommere af mennesker som for længe siden rejste dertil gennem rummet. En forfærdelig kata-strofe har ramt alexandrierne. En kæmpe storm har raseret og ødelagt næsten alle de historiske spor der har mindet dem om det sted de oprindeligt kom fra: Moderlandet planet Jorden. Bibliotekerne er gået til under enorme bølger og arkiverne og museerne er blevet smadret af gigantiske tyfoner. Hvordan skal de nu lære deres børn om deres historie? De ord der formidlede viden om fortiden er der ikke længere. Og de få der er tilbage kan alexandrierne ikke længere forstå.

Hjælp Sanura

For at genskabe den tabte historie har man på Alexandria besluttet at sende pigen Sanura på en mis-sion: Med de få overlevende spor af fortidens kommunikation - underlige strimler med prikker og streger papirer med mystiske tegn mærkelige og fremmede apparater - har hun foretaget en tidsrej-se tilbage til Jorden anno 2007 for at søge svar på de mange spørgsmål. Tilfældet ville at hun er lan-det på Post & Tele Museum. Hér står hun klar til at møde museets gæster som hun vil bede om hjælp til den vigtige mission.

For at hjælpe Sanura må gæsterne stige ombord på hendes rum-tidsskib. Gennem en tidsportal bli-ver de nu ført tilbage i historien og rundt omkring i den store verden - på jagt efter tidligere tiders ord og de teknologier der transporterede dem. Rejsen bliver dermed en lærefuld oplevelse ud i kommu-nikationens historie. Og det bliver en omfattende rejse både i tid og rum: Fra kileskrift i Mesopotamien helt op til den nyeste udvikling inden for tale-teknologi.

Missionen går ud på at sende Sanura tilbage til fremtiden med den genskabte viden om fortidens ord. Hvis det lykkes kan hun forhåbentlige give alexandrierne deres historie tilbage - først når de forstår ordene vil de forstå hvilken verden de oprindeligt kom fra. Det er altså et stort ansvar der kommer til at hvile på museets gæster.

Børneudstilling for alleMuseets udstillingsafdeling er i fuld gang med forberedelserne. Her i november er håndværkerne ryk-ket ind så Festsalen kan stå klar når dørene åbnes til februar. Udstillingen henvender sig fortrinsvis til skolegrupper og børnefamilier. De 6 - 12-årige udgør den primære målgruppe men udstillingen vil appellere til alle med lyst til rejser i tiden og sjove udfordringer i ordenes og kommunikationens histo-rie.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder