Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Birgitte Wistoft
1
/
12
/
2002

Kampen om telefonen - En bitter mands erindringer

Ny teknologi er ofte vejen til nye indtjeningsmuligheder men vejen kan være lang og omkostningerne høje. Sådan er det i dag. Det var det også for hundrede år siden.

Etatsråd Jean Hansen 1836-1915.

I denne bog drejer det sig om telefonen og de første tyve år i Danmarks ældste og største private telefonselskab. I dag hedder det TDC AS dengang hed det Kjøbenhavns Telefon Aktieselskab KTAS.

Årene er 1882 - 1902. Fortælleren er medstifter og bestyrelsesformand etatsråd Jean Hansen.

Han beretter om ambitioner drømme og skuffelser. Om den barske kamp i og uden for bestyrelseslokalet. Det er taberens fortælling for Jean Hansen mistede sin position i KTAS da selskabets stifter finansmanden C. F. Tietgen døde i 1901.

Jean Hansens beretning er ikke alene en meget personlig skildring af den tids liv i magtens korridorer. Den er også en væsentlig kilde til historien om kampen om magten over telefonien som den udspillede sig i 1880erne og 1890erne mellem staten kommunerne og de private selskaber.

Resultatet blev den lov af 11. maj 1897 der gav staten mulighed for næsten 100 år senere at nationalisere og straks derefter privatisere dansk telefoni.

I denne bog gengives hele Jean Hansens beretning for første gang kommenteret og illustreret.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder