Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Liv Skovholm|Liv Skovholm
9
/
04
/
2009

Tæt opløb mellem SMS og morse i historisk dyst

I alt 7 runder skulle der til før der lå en klar afgørelse om hvem der kommunikerer hurtigst: Nutidens rapfingrede SMSere eller garvede telegrafister.

Den store dyst blev afgjort på Post & Tele Museum tirsdag den 10. februar 2009. De fem hurtigste SMSere blev udtaget ved en kvalifikationsrunde hvorefter de skulle dyste mod telegrafister-ne. Der blev tastet flittigt men det var kun de hurtigste - og fejl-frie - beskeder der gik videre.

Opløbet var tæt i den endelige dyst. I de tre første omgange var SMSerne klart hurtigst. Om det skyldtes nerver eller tekniske udfordringer for telegrafisterne er svært at sige men SMSerne fik i hvert fald kamp til stregen i de sidste tre omgange. Efter seks omgange var stillingen 4:2 til SMSerne. For at give lige vilkår for de to hold kombattanter blev der afholdt en sidste dyst mellem den hurtigste SMSer Malthe Gørtz Rosdahl og telegrafisterne Ingemann Ganderup og Jørgen Lund-Ertel og her måtte SMSen bøje sig i støvet for det over 150 år gamle morsesignal.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder