Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Malene Iwersen
1
/
01
/
2004

Mobildillen - Fotoudstilling i Café Hovedtelegrafen og museets balkon

Hvor man end vender sig hen så er de der. Mobiltelefonerne. Det kan godt være at "Polle fra Snave" ikke kunne hitte ud af det men går man bare en tur op og ned af Strøget i København tyder intet på at danskerne har svært ved at hitte ud af at anvende de små mobile telefoner.

En indsamling

I telefonens barndom var brugen af telefonen en privat sag som foregik bag hjemmets fire vægge. Den var til vigtige beskeder og ikke snik-snak. Meget har ændret sig siden da - ikke alene på den tekniske side men også i selve brugen af telefonen.

I sensommeren 2003 tog Post & Tele Museum ud i byen for at dokumentere mobiltelefonbrugerne af i dag. Hensigten var at belyse forbrugernes adfærd i lyd skrift og billede.

I første halvår af 2003 var der 45 millioner mobiltelefonabonnenter og taletidskortbrugere i Danmark og det er et lille udsnit af disse som museet præsenterer på balkonen og i Café Hovedtelegrafen.

Med hjælp fra fotograf Sara Skytte har vi indfanget alle de velkendte situationer fra vores dagligdag og de telefonerende er der alle sammen: De fnisende unge piger de seje drenge cafégæsterne forretningsmændene børnefamilierne de dumdristige cyklister og de elegante damer.

Mobilen er løs

I takt med at alt omkring os er blevet effektiviseret er hverdagen og kommunikationen også blevet det. Vi skal have styr på hinanden og vide hvor vi er til enhver tid. Dermed har vores forståelse af vigtige beskeder også ændret sig og det er blevet helt naturligt lige at ringe og sige at man bliver fem minutter forsinket.

Telefonen har sprængt sin snærende ledning og er for alvor sluppet løs i det offentlige rum.

Udstillingen kan ses i tidsrummet 20. januar - 14. marts 2005.

Mobiltelefoner i det offentlige rum.Fotos: Sara Skytte.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder