Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Marie Ørstedholm
1
/
12
/
2000

Telekort kan bruges til andet end at ringe med. Kunstneren Dimce Manev bruger dem til at skabe sine usædvanlige mosaikbilleder der nu udstilles på Post & Tele Museum.

Med sin store portrætmosaik af Dronning Margrethe der gengiver dronningens ansigtstræk og beklædning i præcise detaljer og nuancer har Dimce Manev vist at der kan komme kunst ud af selv opbrugte telekort. Dronningeportrættet er blandt de seks mosaikker som hans usædvanlige idé indtil nu har resulteret i.

Dimce Manevs portrætmosaik af Dronning Margrethe

Flid og tålmod

Bag hver enkel mosaik ligger måneders tålmodigt fingerarbejde. Det tager som regel Dimce Manev mellem tre og fire måneders koncentreret arbejde at lave sine mosaikker. Dronningemosaikken arbejdede han dog med i otte måneder.

Motiverne er bygget op af tusindvis af små stumper fra ituklippede telekort der én for én er blevet klistret på en træplade. Et enkelt telekort kan sjældent levere mere end nogle få brugbare mosaikstumper da de skal være af en helt speciel farvenuance. Når motivet er fuldendt lakeres billedet så hver enkel mosaikstump bliver på sin plads. De mange hundrede kort der skal bruges til en mosaik leveres og sponseres af Tele Danmark.

Dimce Manev er flygtning fra Makedonien og bor i dag på Bornholm mens han venter på opholdstilladelse. Hans værker kan ses på Post & Tele Museum hvor de indgår i museets nye særudstilling "Telefoner for millioner".

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder