Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Liv Skovholm|Liv Skovholm
10
/
02
/
2008

Vi fejrer det nye år med at åbne dørene for flere aktiviteter til museets yngste gæster. Fra den 9. februar 2008 kan man besøge museets værksted Teponia i weekender skoleferier og på helligdage.

Det kræver tålmodighed at skrive et brev med pen og blæk.

I det meste af 2007 har familiens børn og børnebørn kunnet boltre sig i særudstillingen På sporet af ordet hvor de bliver transporteret i tid og rum via udstillin-gens rutsjebaner. Den børnevenlige udstilling er forlænget til 31. august 2008 og suppleres nu af en række lærerige og underholdende aktiviteter i Tepo-nia der tidligere har været forbeholdt børn på udflugt med skoleklassen.

Skriv med pen og blækGør Christian IV og H.C. Andersen kunsten efter og skriv et brev med pen og blæk. Redskabet er en til-skåret fjerpen som dyppes i blæk. Det er ikke helt så let at mestre kunsten som det lyder så man skal forvente at få udfordret sin finmotorik og tålmodighed. Når brevet er færdigt drysses det med sand så bud-skabet ikke ødelægges når brevet foldes til en kon-volut og forsegles med lak. I museets permanente udstilling kan man se flere hundrede år gamle ori-ginale breve skrevet med pen og blæk hvor der sta-dig sidder rester af det oprindelige laksegl.

Omstillingsbordet bliver flittigt brugt.

Tegn dit eget „frimærke"I Teponia kan man skabe frimærkekunst helt efter sit eget hoved. På en særlig skabelon tegnes en tegning som genskabes i museets computer og printes som 50 mærker og bliver til et nyt kunst-værk. „Frimærkerne" kan ikke bruges til porto men som pyntemærker. I museets frimærkekabinet kan man lade sig inspirere af over 150 års danske frimærker.

Telefoner fra gamle dage

Før mobiltelefonen og de fuldautomatiske telefon-centraler var telefonistinderne livsnerven i de dan-ske telefonselskaber. De omstillede alle samtaler i ind- og udland og virkede i Danmarks yderområ-der helt op til 1970erne. I Teponia kan man høre mere om telefonistindernes arbejde og opleve fas-cinationen ved at koble samtaler mellem de gamle telefoner der var udstyret med håndsving i stedet for drejeskive og trykknapper.

Teponia er åbent i museets åbningstid i weekender skoleferier og på helligdage. Aktiviteterne er gra-tis når der er løst billet til museet og inkluderer et ark „frimærker" pr. deltager.

 

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder