Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
ENIGMA
23
/
02
/
2024

HEJ MENNESKE — STOLER DU PÅ MIG?

1. marts 2024 lancerede ENIGMA en særudstilling om kunstig intelligens. Udstillingen følges op af en gratis debatrække, hvor førende eksperter svarer på både hinandens og gæsternes spørgsmål. Debatrækken er blevet til i samarbejde med TrygFonden.  

Kunstig intelligens kan se mønstre, som vi mennesker ikke kan. Den kan tilbyde os nye løsninger på verdens største udfordringer. Forbedre verden. Men hvor langt skal vi lukke kunstig intelligens ind i vores liv? Ville du for eksempel læse en avis skrevet af en maskine, lade den skrive dit kærestebrev eller kommunikere på dine vegne med din læge?

Udviklingen af kunstig intelligens har taget verden med storm. Dronning Margrethe nævnte det i sin sidste nytårstale. Og årets ord i 2023 var ChatGPT. Men hvordan forholder vi mennesker os til denne nye teknologi? Kan vi stole på den? Vi kan lære meget af historien, når nye teknologiske gennembrud finder sted. De ændrer vores dagligdag og skaber nye forestillinger om fremtiden.

”I udstillingen ”HEJ MENNESKE – STOLER DU PÅ MIG?” kan du både lære helt grundlæggende om kunstig intelligens, prøve den nye teknologi af og samtidig tage stilling til, hvor meget kunstig intelligens må fylde i dit liv og præge dine relationer i fremtiden.”
— Magnus Restofte, museumsdirektør

Når vi tager de historiske briller på — så har vi været her før. Stillet overfor teknologiske gennembrud, der har fremkaldt både bekymring og begejstring. Og ikke mindst usikkerhed om menneskets rolle og fremtid. Tænk på fjernsynet, telefonen, internettet. Teknologier, der både hjælper og udfordrer os. Nu er vi her så igen. Udviklingen af kunstig intelligens gør det vanskeligt at skelne mellem, hvad der er sandt, og hvad der er falsk. Ny teknologi, som eksempelvis de store sprogmodeller, udfordrer vores opfattelse af os selv og de sociale relationer mellem mennesker og maskiner.

”Derfor har vi valgt at sætte kunstig intelligens på dagsordenen på vores kommunikationsmuseum. Ikke som en traditionel udstilling, men en dynamisk udstilling, hvor du som besøgende også kan komme til orde og få svar på dine spørgsmål.”
— Magnus Restofte, museumsdirektør

Udstillingen guider dig igennem, hvad kunstig intelligens er og kan bruges til. Du får mulighed for at deltage aktivt og kritisk tagestilling til de potentialer og farer, der opstår i brugen af kunstigintelligens. Stil spørgsmål til førende eksperter og hør svarene på de tre temaaftener

Oplev en udstilling der viser, hvordan kunstig intelligens kan være både en hjælpende hånd og en forstyrrende kraft. Og få hjælp til at danne dig din egen holdning til kunstig intelligens.

Køb plakaten med hjem

Vi har fået trykt et begrænset oplag af udstillingsplakaten. Plakaten koster 125 kr. i museumsbutikken og sælges uden ramme.

DEBATRÆKKEN

ENIGMA og TrygFonden går sammen om at skabe rum for større dialog, kritisk sans, og mere tryghed omkring udviklingen af kunstig intelligens. Det sker ved en gratis debatrække med nogle af de største eksperter inden for kunstig intelligens.

Læs mere om debatrækken og hvordan du deltager.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder