Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet

Ideer der

forbinder os

Kuglepostvognen er en af postens mest eventyrlige idéer.
Vi glæder os til at se jeres maskiner blive virkelighed

Byg fortidens forunderlige idéer

Hver weekend er I inviteret til at være med og træde i opfindernes fodspor. Med små elektroniske klodser kan I bygge fortidens utrolige teknologier og hacke dem med jeres egne idéer.

3D print din idé

I dag kan idéer blive til virkelighed i en 3D printer. Hver weekend kan I lade jer inspirere af fortidens finurlige designs og prøve kræfter med at designe og 3D printe jeres egne idéer.
Ericofonen er en af vores yndlings telefondesigns
Design og print din idé i vores workshop

Tænk hvis hele verden blev forbundet

Den elektriske telegraf er en af verdenshistoriens vildeste ideer. Med telegrafen blev kloden forbundet med telegrafkabler, der krydsede landegrænser og verdenshave. Beskeder kunne på ganske få minutter sendes fra den ene ende af verden til den anden. Man kunne kalde telegrafnettet for 1800-tallets internet.

Buesenderen

Den danske opfinder Valdemar Poulsen opfandt i 1904 bue-senderen. Den kunne kunne sende meget mere præcise signaler end Marconis gnist-sender. Navnet fik den, fordi den lavede en lysbue, når man satte strøm til den.

Gnistsenderen

Verdens første trådløse besked blev sendt af den italienske opfinder Marconi i 1890erne. Han byggede et apparat, der kunne sende morsekoder med trådløse signaler, der blev skabt af elektriske gnister. Opfindelsen kaldte han en gnistsender.

Test dig selv som telefonistinde

Forestil dig at ringe til din ven for 100 år siden. For at tale med din ven, skal du først ringe til byens telefoncentral, hvor en telefonistinde kan stille dig om til din ven. I udstillingen får I historien i hænderne, når I selv prøver kræfter med et originalt omstillingsbord.

Ørsted

Da den danske videnskabsmand H.C. Ørsted fik en kompasnål til at bevæge sig, opdagede han sammenhængen mellem elektricitet og magnetisme. Det er det, vi kalder elektromagnetisme- grundlaget for stort set al elektronik.

Mine damer og herrer

Publikum så forbløffet til, da amerikaneren Alexander Graham Bell præsenterede sin ide. Han fik i 1876 patent på opfindelsen af telefonen. Det var et høre- og talerør, som kun fungerede på kort afstand. I Danmark red man tidligt med på telefonbølgen. Allerede i 1881 kom den første central i København med hele 22 abonnenter.