Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Brug pilene eller
klik på knappen for at styre
WonderBoy  1987

Wonder Boy in Monster Land er et platformvideospil udgivet af Sega i japanske arkader i 1987. Wonder Land er et stort land velsignet med smukke skove og oceaner, men landet erobres af monstre og en ond drage. Spillets formål er at nå dragens slot for at besejre dragen og genoprette freden i landet. Hver runde har en tidsbegrænsning, og når tiden slutter, mister spilleren et hjerte, og timeren nulstilles.
Summer games  1984

Summer Games er et sports-videospil baseret på sportsgrene fra Sommer Olympiaden. Spillet blev lanceret i 1984 til Commodore 64. Hver spiller kan vælge et land at repræsentere, og derefter skiftes til at konkurrere i forskellige begivenheder for at gå efter guldet.
Pac-Man  1980

Pac-Man hed egentlig Puck-Man, da spillet i 1980 blev lancereret i Japan som et arkadespil. Når du spiller, kontrollerer du Pac-Man i en labyrint, hvor du skal spise de farvede prikker samtidig med, at du undviger de fire farvede spøgelser. Hvis du er så heldig, at du hapser en stor, blinkende prik, ændrer spøgelserne sig for kort tid til blå spøgelser. Når de er blå, kan Pac-Man spise dem og opnå bonuspoint.
Frogger  1981

Frogger blev udviklet i 1981 af Konami og lanceret af Sega. Når spillet går i gang, er din opgave at hjælpe en flok af frøer hjem, men undervejs venter farer. For eksempel skal frøerne krydse en stærkt trafikeret vej og de skal forcere en brusende flod.
Mortal Kombat  1992

Mortal Kombat er et kampspil, som blev udviklet og sendt på markedet i 1992 af Midway. I spillet er der flere karakterer, som alle har helt forskellige intentioner. De kæmper i en kampsportsturnering, hvor målet det ultimative nederlag for den onde Shang Tsung.
Operation Thunderbolt   1988

Operation Thunderbolt udviklet af Taito og sendt på arkade-markedet i 1988. To kan spille mod hinanden. Der er maskingeværer monteret på arkadekabinettet. Heltene er Roy Adams og Hardy Jones. Deres mission er at redde amerikanske gidsler fra et kapret passagerfly. Mens terroristerne bevæger sig over skærmen til fods, i jeeps, helikoptere og kampvogne, skal spilleren skyde dem ved hjælp af maskingeværet.
Gyruss  1983

Gyruss er et arkadeskydespil designet af Yoshiki Okamoto og udgivet af Konami i 1983. Solsystemet er blevet angrebet af de onde gyrusere. Som spiller skal du flyve dit rumskib til hver af de ni planeter og befri dem for gyrusserne. I stedet for at styre rumskibet vandret eller lodret, bevæger du dig i en cirkel rundt om skærmens omkreds.
ET The Extraterrestial  1982

ET er et eventyrvideospil fra 1982 udviklet og udgivet af Atari. Spillet er baseret på filmen om ET. I spillet skal du hjælpe ET gennem forskellige skærme for at samle dele af en interplanetarisk telefon, som giver ET mulighed for at få kontakt til den planet, han kommer fra.
Donkey Kong  1981

Donkey Kong er et arkade-videospil fra 1981 udviklet og udgivet af Nintendo. Når du spiller, er du Mario, som løber og hopper på platforme og klatrer op ad stiger for at bestige en byggeplads og redde Pauline fra den gigantiske gorilla af samme navn.
Outrun  1986

Out Run er et arcadespil udgivet af Sega i september 1986. Det er kendt for sin banebrydende hardware og grafik, ikke-lineære gameplay, et valgbart soundtrack med musik komponeret af Hiroshi Kawaguchi, og det hydrauliske motion simulator-arkadeskab.

Gaming. Ikke bare retro.
Men bundalvorligt.

I ENIGMAs kælder har vi ikke bare skabt en historisk udstilling om digitale spil — fra billedrør til fladskærme. Det er en aktiv arkadehal, hvor man næsten kan lugte popcornene og smage Jolly-Colaen.

Computerspillet er vor tids mest succesfulde kulturprodukt, og det hele begyndte inde i arkadehallerne og nede på grillbaren, hvor de lysende maskiner var portaler ind til nye spændende verdener. I ENIGMAs arkadehal møder du både 80ernes arkadehelte, nutidens professionelle e-atleter, orkerne, elverne og alle dem, der bebor spillene foran og bagved skærmen. Sæt dig til rette ved Atarien, Nintendoen, C64’eren eller Amigaen, hvor du kan genopleve eller helt på ny opdage følelsen af spilrevolutionen.

Udstillingen er skabt i samarbejde med Bip Bip Bar og Chrisstoffer Daniel.

Kom og spil med

Du behøver ikke en billet til museet for at slå dig løs i arkadehallen. Nogle spil er gratis at prøve, mens andre forudsætter et spilletidskort. Køb et spilletidskort til 50 kr. og spil så længe du vil.

Summer Games

Det er ikke kun de digitale spil, som udvikler sig. Vores arkadehal gør også. Vi udskifter løbende spillene og i uge 27-32 kan du prøve kræfter med en række ikoniske sommerspil.

  • Summer Games - Commodore 64
  • Super Mario Sunshine - Game Cube
  • Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball - Xbox
  • Animal Crossing New Horizons - Switch
  • Dead Island - Playstation 3

Med et spilletidskort har du også mulighed for at låne nogle helt særlige spil. Vi har kun få eksemplarer af hver, så spørg vores museumsværter om din favorit er tilgængelig.

  • Singstar Summer Party - Playstation 2
  • Sports Resort - Wii
  • Tetris & Super Mario - Game Boy
  • Donkey Kong II - Nintendo Game and Watch

Galleri