Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Kirsten Benn Lykkebo & Jacob Westergaard Madsen|Kirsten Benn Lykkebo & Jacob Westergaard Madsen
10
/
02
/
2008

Hvad fremtiden bringer er der ingen der ved. Dette faktum afholdt dog ikke alverdens godtfolk fra det 20. århundrede fra at prøve kræfter med spådommens svære kunst. På museets balkon vil der fra den 7. februar 2008 være mulighed for at fordybe sig i sådanne drømme om fremtidens kommunikation i film billeder og litteratur.

Teknologiske fremskrivelser

Den eksisterende teknologi burde være et trygt og godt afsæt for en forudsigelse af fremtidens kom-munikation. Særligt hvis det er fagfolk der udtaler sig fx ingeniører fra store velrenommerede fore-tagender som Bell Labs BT (British Telecommu-nication) eller Post & Telegrafvæsenet. Skulle man tro ...

At det ikke altid forholder sig sådan kan man for-visse sig om i museets kommende balkonudstil-ling.

Sådan forestillede British Telecommunication sig i 1969 at man kunne overføre elektroniske doku-menter via en såkaldt "billedtelefon" og derefter lave et print af dokumentet. Fra filmen "Telecom-munications for the 1990s".

Her vises blandt andet historiske film fra de nævnte selskaber som fortæller om deres forventninger til og visioner om fremtidens kommunikationsløsnin-ger. Hvordan forestillede man sig fx internettet i 1960erne? Kunne man overhovedet forestille sig det? Og hvordan ville fremtidens telefoner se ud?

Udvidelse af DrømmesporetForuden film vil museets gæster blive præsenteret for danske science fiction forfatteres bud på fremti-den og dens kommunikation. Balkonen vil blive indrettet med bløde stole som gerne skulle tilskyn-de gæsterne til at sætte tempoet ned og fordybe sig i visionerne på skrift og film.

Forhåbentlig vil gæsterne blive inspireret til at gøre forestillinger om deres egen fremtid. Hvordan vil vi kommunikere om 50 år? Eller 100? Vi tør ikke spå;det kan gå så grueligt galt set i bagklogskabens klarelys. Men fremtiden er nok en tanke værd.

Balkonudstillingen Historier om fremtiden åbnede den 7. februar og skal ses i sammenhæng med Drømmesporet. Meget af det materiale som kun har fået en lille plads i Drømmesporets korte film kan man her opleve i længere passager.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder