Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Peter S. Meyer|Peter S. Meyer
1
/
04
/
2007

Udstillingen Visual Voice - Finn Nygaard Design i anledning af udgivelsen af Galathea 3-frimærkerne i marts viser også et bredt udvalg af kunstnerens mange plakater. På museets balkon er ophængt jazzplakater som nu kan betragtes til tonerne af god jazzmusik.

Finn Nygaards plakat "En hyldest til Ronald Kirk" til Århus Internationale Jazz Festival 2000 modtog året efter "ILMC Award London World Wide Award for Outdoor Posters".

Jazz-plakaterne hører til blandt Finn Nygaards ho-vedværker. De er udført over en periode på 13 år hvor Finn Nygaard allerede fra starten havde udvik-let den meget markante stil der karakteriserer hans plakater. Et motiv med skarpe konturer står forenklet op mod en ensfarvet flade der modspilles af frie penselstrøg og klare næsten kalligrafiske tegninger. Dynamikken i plakaterne opnås ved denne sammenstilling af ro og bevægelse.

Plakatens opgave er at tiltrække opmærksomhed og gøre opmærksom på sig selv. På museets balkon lykkes det ved hjælp af den valgte præsen-tation af plakaterne at tilføre lokalet en helt ny di-mension som forstærkes yderligere af dæmpet jazzmusik.

Udstillingen blev udførligt omtalt i forrige nummer af MuseumsPosten som vi gerne fremsender efter anmodning. Endnu bedre synes vi det vil være at hente bladet i forbindelse med et besøg på museet - om ikke før så i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival i starten af juli 2007

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder