Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Liv Skovholm|Liv Skovholm
3
/
02
/
2011

Den 12. februar 2011 åbner Post & Tele Museum dørene til Danmarks største frimærkealbum. Et indendørs legeland i en magisk verden med skov strand og by skabt af kæmpestore frimærker. Her kan børn rutsje klatre svømme og spille sig gennem en verden af danske frimærker.

Her ender rutsjebanen i et hav af kugler omgivet af frimærker med fiskemotiver.

Hvordan ville et frimærkealbum se ud hvis man var en myre? Eller hvad nu hvis frimærker blev fire meter høje og ti meter brede? Det er den leg du leger i Københavns nye legeland. Museumsformidler Thomas Ankler forklarer meningen med galskaben: "Vores motto er: Man leger mens man lærer og lærer mens man leger. Et museum er et sted hvor alle kommer for at få gode oplevelser - men også for at blive klogere. Men man lærer nu engang bedst når alle sanser når hele kroppen er i gang. Her får du ikke at vide hvad du skal men du er helt fri til at gå på opdagelse. Vi har taget alt det gode fra legelandet og sat det sammen med en masse af de gode historier som de danske frimærker fortæller".

Kæmpe-brætspillet Danmark Rundt på mærkerne.

Vejen til det magiske land går gennem en fin gammel frimærkehandel et kæmpestort frimærkealbum op ad en trappe og gennem et mørkt hul som sender dig i susende fart ned ad rutsjebanen så du ender midt i havet i skoven eller i byen.

"Rammerne for legen er sat men hvad du leger bestemmer du selv" siger Thomas Ankler. Du lander i et stort hav. Er du en fisk? Eller en fisker der oppe fra fiskekutteren kan lege med fiskenet? Du rutsjer ned i en skovbund. Vil du klatre i træer på jagt efter skovens frimærkedyr eller kravle ind i grævlingens hule? Måske har din rutsjetur bragt dig ind midt i storbyen? Her kan du være postbud og dele breve ud til byens folk - eller flytte ind i deres huse og lege med deres ting. Vil du vide mere om danske byer kan du prøve kræfter med kæmpe-brætspillet Danmark Rundt som er udviklet til legelandet. På scenen i skyggeteateret træder du helt bogstaveligt talt ind i et frimærke som balletdanser med strutskørt fodboldfan med flag og klaphat eller motorcyklist med styrthjelm.

Børnene løber forbi et såkaldt miniark som er 9 m langt.

"Når frimærker bliver forstørret så meget som vi gør i Ind i frimærket får det os til at se endnu mere på motiverne. Hvorfor i al verden er det hus havnet på et frimærke? Og hvem er mon manden på billedet?" siger Thomas Ankler og forsætter: "Frimærkerne fortæller fabelagtige danmarkshistorier hverken mere eller mindre".

Her er ingen tekster du skal læse eller ting der kan gå i stykker så du kan trygt lade dine børn og børnebørn boltre sig i legelandet mens du slapper af med en kop kaffe ved bordene uden for legelandet. Her kan du også læse om legelandets frimærker.

Legelandet er blevet til i et tæt samarbejde med Post Danmark Frimærker der har tryllet med motiverne på 104 danske frimærker så de nu kan ses i kæmpeformat.

Legelandet åbner den 12. februar og er åbent de næste to år. Der er gratis adgang.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder