Fuglekrigen
Den 25. november 1944 blev Paddy dekoreret for sin indsats i kampen mod Nazi-Tyskland. I sin tjeneste for det britiske luftvåben Royal Air Force havde Paddy præsteret den hurtigste tid fra Normandiet med en besked hjem til England: 4 timer og 50 minutter. Da han modtog sin fortjenstmedalje blev han betegnet som "usædvanlig intelligent". Paddy var en af de mange tusinde brevduer som blev indrulleret i det britiske militær under 2. Verdenskrig. Selvom mange kender denne krig for dens sofistikerede kodemaskiner blev også andre meget mere simple kommunikationsformer taget i brug.
Militære budbringere til vejrs
Brevduer har flere fordele. Dels gør de det muligt at operere i spionage-øjemed bag fjendens linier hvorfra de kan sendes hjem med vigtig information. Dels kan de udgøre et alternativ til radiokommunikation hvis man vil sikre sig imod at fjenden lytter med. Endelig er de også brugbare i forbindelse med militære fremrykninger hvor der tit ikke er tid til at oprette telefonforbindelser. En måde for englænderne at bruge brevduer på var for eksempel at man sendte brevduer ned med faldskærm i besatte områder hvor man vidste at lokalbefolkningen var imod besættelsesmagten. Til brevduerne havde man hæftet et spørgeskema vedrørende placering af fjendens våbenmagasiner og opholdssteder i området som lokalbefolkningen kunne udfylde inden de sendte duerne tilbage med oplysninger til deres allierede.
Faren fra bevingede fjender
Men brevduesoldaterne led store tab. På hjemmefronten var der faren for vandrefalke som kunne angribe duerne i luften så vigtig information fra kontinentet gik tabt. Derfor fandt luftfartsministeriet det nødvendigt at udstede The Destruction of Peregrine Falcons Order (1941) en anordning rettet mod at få udryddet vandrefalken fra de områder hvortil duerne skulle vende tilbage.
Værre var det imidlertid at fjenden også kunne sætte en stopper for brevduernes færd. Tyskerne prøvede ikke alene at skyde mistænkeligt udseende duer ned fra luften. De opdrættede også høge som jagtede de engelske duer. Omvendt opdrættede englænderne falke til at tage sig af tyskernes brevduer som fik status af officielle krigsfanger når de blev taget!
Efter krigen sendte man alle duer hjem og det blev besluttet at det ikke var nødvendigt at bruge de tilfangetagne tyske brevduer til avlsformål. Men man holdt sig stadig i beredskab flere år efter krigen. Det kender vi også herhjemmefra: Indtil 1999 havde de danske brevduer officiel værnepligt ligesom den øverstkommanderende for Hjemmeværnet automatisk også var formand for De Danske Brevdueforeninger.