Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Birgitte Agersnap|Birgitte Agersnap
1
/
11
/
2005

Post & Tele Museum er i besiddelse af otte kæmpestore malerier af kunstneren Valdemar Andersen. De blev på et tidspunkt vandskadet men er blevt forsigtigt afrenset ved hjælp af ny laserteknik. Fire af dem kan nu ses i Café Hovedtelegrafen.

Valdemar Andersens illustration af brevets gang begynder ved den unge brevskirivende kvinde i en smukt møbleret dagligstue. Hele serien blev også udsendt som postkort.

En frontfigur

Valdemar Andersen (1875-1928) var en multikunst-ner. Bladtegner bogillustrator maler keramiker og plakatkunstner. Han arbejdede fornyende inden for genrerne og var blandt de første til at gøre plakaten til en kunstart herhjemme. Hans særlige evner bragte ham i kontakt med mange samarbejdspart-nere i det danske kultur- og erhvervsliv. Heriblandt var Post & Telegrafvæsenet. I 1912 udførte Valde-mar Andersen rammetegningen til julemærket med det nye kongepar Christian X og dronning Alexandrine i 1914 tegnede han årets julemærke i samarbejde med W. Glud og han stod bag moti-verne til frimærkeudgivelsen i anledning af Genfor-eningen i 1920.

De fire store malerier i Café Hovedtelegrafen stammer fra en udsmykningsopgave til en udstilling i P&T-regi i 1926. De er udført i vandfarve på bomuldslærred og maler hver især ikke mindre end 108 x 183 cm med ramme.

Malerisk fortælling

Serien på i alt otte billeder fortæller om brevets gang fra afsender til modtager. Seriens dekorative for-mål understreges af de ovale motiver omkranset af perlerækker af guldprikker. Billederne er et ek-sempel på den særlige stil der var med til at gøre Valdemar Andersen til en særlig banebrydende skikkelse i den danske kunsthistorie

Malerierne af Valdemar Andersen kan ses i Café Hovedtelegraden 3. januar-5. februar 2006.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder