Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Jane Sandberg
29
/
01
/
2018

Universitetspraktik på ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Vi søger en universitetspraktikant, som har lyst til at researche i emnet fællesskab. ENIGMA har siden januar 2016 gennem en lang række aktiviteter undersøgt begrebet fællesskab ift., hvordan en kulturinstitution kan medvirke til at skabe miljø for fællesskaber, som opstår ud af civilsamfundet. ENIGMA er Danmarks museum for kommunikation og flyttede i 2015 fra Købmagergade i København til det gamle posthus på Østerbro. Museet er under ombygning, men er i ombygningsperioden i delvis drift med en café og posthus og har det seneste år været vært for omkring 100 forskellige arrangementer, som alle handler om kommunikation, dialog og samtale.

Dine opgaver bliver at researche og indsamle viden om eksempler på fællesskaber skabt af civilsamfundet i hele landet. Du skal dels indsamle materiale, dels systematisere og skrive små manchetter, der beskriver de enkelte eksempler. Eksemplerne skal indgå som en del af en bog, som museets direktør er i gang med at skrive. Du vil få rig lejlighed til at stifte bekendtskab med museumsdrift, og hvordan en kulturinstitution genopfinder sig selv og skaber en platform for fællesskaber.

Det er en fordel, hvis du er glad for at skrive, ligesom du selvfølgelig skal være systematisk og have lyst til at etablere kontakt til mennesker ude i landet, som du kan interviewe for at lære deres projekter at kende.

Du bliver en del af en arbejdsplads, som er vant til at have praktikanter. Vi gør os umage for, at du får et tydeligt aftryk på det projekt, du er en del af. Vi arbejder tværfagligt og forsøger at skabe frie rammer for, at hver enkelt kan udfolde sig bedst muligt. Der vil være rig lejlighed til faglig sparring med mange forskellige fagligheder. Din kontaktperson bliver museets direktør, men du indgår i det daglige fællesskab på lige fod med resten af husets personale.

Hvis du er interesseret, så send en mail til js@enigma.dk med en kort ansøgning, hvor du fortæller, hvorfor du har lyst til at blive en del af projektet. Du er også velkommen til at ringe til museumsdirektør Jane Sandberg på 2167 2819, hvis du vil høre mere.

Start hurtigst muligt/1. marts 2018.

 

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder