Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Martin Gerster Johansen|Martin Gerster Johansen
11
/
02
/
2010

Hold øje med denne overskrift på forsiden af din formiddagsavis. Den kan meget vel blive virkelighed når Post & Tele Museums nye undervisningstilbud "Overvåget" løber af stablen. For vi nøjes ikke med at fortælle om overvågning - vi udfører den selv!

I særudstillingen "Overvåget" fortælles den lange uhyggelige og ikke mindst aktuelle historie om overvågning; om staters overvågning af borgerne og om hvordan sikkerhed og frihed pludselig ikke er to sider af samme sag men dele af et uløseligt dilemma.

Forestil dig følgende: Du går i 7. klasse. Du er på besøg på et museum hvor du skal se den nye udstilling om overvågning. Det er en hyggelig dag væk fra det gamle klasselokale og uden risiko for at blive hevet op til tavlen. Men vent engang! Hvad er det deroppe i hjørnet under loftet? Et kamera? Og opfører ham museumsmanden sig ikke også lidt underligt? Der er noget der ikke er helt normalt på det her museum...

Symbolet for den ældgamle organisation der angiveligt har en overvågningscentral på museet.

Dilemmaer

Dilemmaer kan være gode. De pirrer nysgerrigheden og får folk til at tænke. Så når skoleklasser kommer på besøg på Post & Tele Museum i den kommende tid vil de ikke bare skulle høre om overvågning men mærke den på egen krop. Undervisningstilbuddet til folkeskolens ældste klasser og 1. gymnasieklasse trækker eleverne ind i en omhyggeligt forberedt historie der gør selv de bedste konspirationsteorier rangen stridig.

Dagen startede egentlig meget normalt for 7.C med en tur i udstillingen med blyanter og blokke. Men nu er museumsmanden pludselig gået sin vej og hvad er nu det?

En stemme runger ud i hele lokalet: " I er i stor fare... Post & Tele Museum er ikke hvad det giver sig ud for at være. Post & Tele Museum er blot en kulisse; et skalkeskjul for en grusom og ældgammel organisation. Langsomt har de spundet deres net ud og skabt en overvågningscentral her på museet. I er allerede blevet registreret!"

Chiffernøgle anvendt af svenskeren Magnus Stenbock (1665-1717). Hvert bogstav i klarteksten udskiftes af et bogstav tal eller symbol som fremgår af chiffernøglen.

Fiktion eller virkelighed?

Grænserne mellem fiktion og virkelighed vil konstant blive testet når eleverne på mystiske hjemmesider og i mørke kroge af Post & Tele Museum skal løse gåder og knække koder for at besejre den mystiske organisation der har infiltreret museet; og måske hvis alt går vel gøre verden til et sikrere og friere sted.

Oplevelsen af overvågning følt på egen krop sættes i relief når klassen afslutningsvis debatterer om man kan tale om god og dårlig overvågning. Hvor går grænserne for privatlivets fred og hvor meget frihed er vi villige til at ofre for at bevare vores tryghed?

"Overvåget" er målrettet 8.-10. Klasse og 1.g. Forløbet varer 3 timer og koster kr. 600-. Læs mere her

Undervisningsforløbet er udviklet i anledning af museets særudstilling om overvågning.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

Til Bloggen

Nyheder