Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet

Velkommen til ENIGMA

ENIGMA er et hus fyldt med aktiviteter og oplevelser. Et sted, hvor ordet sættes frit, og viden er i spil. Vi ønsker at understøtte vores demokratiske værdier og betydningen af god kommunikation.

Workshop om det digitale familieliv d. 18. juni

Hvilken rolle skal vores skærme spille i familien? Den diskussion har efterhånden fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men de er alle enige om, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv. Workshoppen giver jer et konkret samtaleværktøj - brætspillet 'Sammen om Skærmen'. Spillet er udviklet af ENIGMA til at sætte gang i dialogen om det digitale familieliv. Sammen skal I kortlægge, hvad I ser og gør på jeres skærme, og både tale om det sjove, det der fylder for meget og det der fylder for lidt. Workshoppen åbner op for, hvad det digitale liv betyder for jer og er en anledning til sammen at overveje, hvordan skærmene får den rigtige plads i netop jeres familieliv.

Workshop om det digitale familieliv d. 18. juni

Hvilken rolle skal vores skærme spille i familien? Den diskussion har efterhånden fundet vej til de fleste middagsborde. Det kan til tider være svært at holde styr på alle de gode råd fra eksperterne, men de er alle enige om, at vi skal tage hul på dialogen om alt det, vi oplever i den digitale verden og interessere os for hinandens skærmliv. Workshoppen giver jer et konkret samtaleværktøj - brætspillet 'Sammen om Skærmen'. Spillet er udviklet af ENIGMA til at sætte gang i dialogen om det digitale familieliv. Sammen skal I kortlægge, hvad I ser og gør på jeres skærme, og både tale om det sjove, det der fylder for meget og det der fylder for lidt. Workshoppen åbner op for, hvad det digitale liv betyder for jer og er en anledning til sammen at overveje, hvordan skærmene får den rigtige plads i netop jeres familieliv.

Flyt ind i museets udstillinger

Hver mandag kan I få ENIGMA helt for jer selv. Virksomheder, foreninger og grupper kan sidde midt i en aktiv udstilling, når den omdannes til et privat arbejdsrum. Med en fleksibel indretning kan de fleste behov opfyldes og museet leverer en bred vifte af AV-udstyr. Kontakt os og hør mere om jeres muligheder.

Flyt ind i museets udstillinger

Hver mandag kan I få ENIGMA helt for jer selv. Virksomheder, foreninger og grupper kan sidde midt i en aktiv udstilling, når den omdannes til et privat arbejdsrum. Med en fleksibel indretning kan de fleste behov opfyldes og museet leverer en bred vifte af AV-udstyr. Kontakt os og hør mere om jeres muligheder.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

Museet er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, som ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

Museet er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, som ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i museets børneområde Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i museets børneområde Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.