Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
27
/
06
/
2024

ENIGmanifest

I ENIGmanifest beskriver en række forfattere de mennesker, der står bag de opfindelser og teknologier, der står udstillet i museets montre. Hvad var opfindernes håb, drømme, inspirationer for deres påfund? Hvilket aftryk satte de på udviklingen og os? Læs ENIGmanifest helt gratis eller lyt til fortællingerne som podcast og bliv klogere på menneskerne bag teknologierne.

Danmarks bedste forfattere beskriver opfindelserne på ENIGMA

ENIGMA har bedt nogle af Danmarks bedste skønlitterære forfattere skrive om menneskerne bag teknologien. Otte fortællinger om de personer, hvis liv er forbundet til genstande og teknologier, der markerer nyskabelser i historien.

For kommunikationshistorien er ikke kun en serie af markante, afgrænsede opfindelser, men også en gradvis og undersøgende udvikling af sjove, skæve, gode og dårlige idéer. En udvikling drevet af de mennesker, der både professionelt og som amatører har eksperimenteret med og tilpasset den eksisterende kommunikationsteknologi. Det er historien om mennesket bag opfindelsen, vi gerne vil fortælle. Om opfinderiet. Og det kan ingen gøre bedre end skønlitterære forfattere.          

De otte forfattere er Peter Adolphsen, Jesper Wung-Sung, Gitte Broeng, Lou Camille Nielsen, Bjarne Reuter, Anna Elisabeth Jessen, Merete Pryds-Helle, Rasmus Halling Nielsen.

LÆS OG LYT GRATIS

ENIGmanifest kan opleves i en trykt version i museets udstilling Ideer der forbinder os. Du kan også hente en gratis version af teksterne her eller læse dem online her. Vil du hellere lytte til den indtalte version, så kan du finde den, hvor du normalt lytter til dine podcast fx hos Apple eller Spotify.

Grafik af Anders Donden og indtalt af Anne-Ditte Løfbjerg Scheibye. Udgivet af ENIGMA med støtte fra Statens Kunstfond.

No items found.

Læs også

Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder