Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet

Velkommen til ENIGMA

ENIGMA er et hus fyldt med aktiviteter og oplevelser. Et sted, hvor ordet sættes frit, og viden er i spil. Vi ønsker at understøtte vores demokratiske værdier og betydningen af god kommunikation.

ENIGMA åbnede 25. februar 2023

Vi vil ruste alle, der kommer på besøg til at være handlekraftige til at kunne agere i en verden fyldt med kommunikation. Det gør vi ved at tage udgangspunkt i vores egen tid her og nu, men med historien som erfaring og perspektiv.

ENIGMAs samlinger går tilbage til 1624. Vi kan se på historien og de historiske genstande, at mennesker til alle tider har været udfordret på kommunikationens områder. Vi tror på, at viden om tidligere tider kan være med til at skabe et oplyst grundlag, fordi vi kan lære af historien.

Glæd dig – og andre – med et årskort

Museet bliver et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle.

Årskortet gælder ét år fra aktivering.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder, vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder, vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.