Vi åbner 25. februar 2023. Men du behøver ikke vente så længe

Find viden, tanker, meninger, nyheder, lyd, video og billeder om post-, tele- og kommunikationshistorie lige her på siden.

Vi åbner februar 2023

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation er under ombygning, men åbner snart. Vi glæder os meget til at byde velkommen til et helt nyt museum i februar 2023.

‍ENIGMA er et hus fyldt med aktiviteter og oplevelser. Et sted, hvor ordet sættes frit, og viden er i spil. Vi ønsker at understøtte vores demokratiske værdier og betydningen af god kommunikation.

Vi vil ruste alle, der kommer på besøg til at være handlekraftige til at kunne agere i en verden fyldt med kommunikation. Det gør vi ved at tage udgangspunkt i vores egen tid her og nu, men med historien som erfaring og perspektiv.

ENIGMAs samlinger går tilbage til 1624. Vi kan se på historien og de historiske genstande, at mennesker til alle tider har været udfordret på kommunikationens områder. Vi tror på, at viden om tidligere tider kan være med til at skabe et oplyst grundlag, fordi vi kan lære af historien.

Det kan du opleve, når vi åbner

Udstillingerne åbner, når ENIGMA åbner i februar 2023. Vi har noget ganske særligt til dig til den tid. Der er noget til de nysgerrige, til de legesyge, de barnlige, de alvorlige, de indforståede og dem ude af loopet. Der vil være noget for børn og for dem, der stadig føler sig som børn. Der er masser til dem, der helst gerne vil røre ved tingene for at forstå dem. Du kan bygge, lege, lære, prøve og forstå. Og du vil helt sikkert have lært noget nyt, når du går hjem igen.

Glæd dig – og andre – med et årskort

Museet bliver et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle.

Årskortet gælder ét år fra åbningsdatoen. Køb allerede nu med rabat - og uden risiko. Vi udvider returretten, så du kan fortryde købet helt frem til åbningsdagen.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder, vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder, vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.