Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet

Velkommen til ENIGMA

ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted.

Kulturnatten

Kulturnatten 13. oktober holder ENIGMA åbent helt til midnat. Her kan du få en gratis omvisning i kommunikationshistoriens mørke sider eller møde det unge forskerhold fra SPOC på DTU og høre hvordan Danmark er helt fremme i forhold til at sikre vores digitale infrastruktur. Se hele vores program og køb dit Kulturpas her.

Kulturnatten

Kulturnatten 13. oktober holder ENIGMA åbent helt til midnat. Her kan du få en gratis omvisning i kommunikationshistoriens mørke sider eller møde det unge forskerhold fra SPOC på DTU og høre hvordan Danmark er helt fremme i forhold til at sikre vores digitale infrastruktur. Se hele vores program og køb dit Kulturpas her.

Studiejob som museumsvært

Museumsværten er ENIGMAs ansigt udadtil og mødet med dig er afgørende for gæstens oplevelse af museet. Den gode gæsteoplevelse og faglig formidling er kernen i alle museumsværtens opgaver. Har du lyst til at være med på holdet, så lærer vi dig alt, som du skal kunne. Lige nu søger vi nye kollegaer. Vil du være én af dem?

Studiejob som museumsvært

Museumsværten er ENIGMAs ansigt udadtil og mødet med dig er afgørende for gæstens oplevelse af museet. Den gode gæsteoplevelse og faglig formidling er kernen i alle museumsværtens opgaver. Har du lyst til at være med på holdet, så lærer vi dig alt, som du skal kunne. Lige nu søger vi nye kollegaer. Vil du være én af dem?

Få en omvisning

Vores museumsværter fører jer igennem udstillingen Kommunikation i krise og giver jer et historisk perspektiv på, hvordan kommunikations-teknologier truer os som samfund og individer.

Få en omvisning

Vores museumsværter fører jer igennem udstillingen Kommunikation i krise og giver jer et historisk perspektiv på, hvordan kommunikations-teknologier truer os som samfund og individer.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i museets børneområde Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i museets børneområde Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

Museet er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, som ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

Museet er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, som ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Støt ENIGMA

Vi har brug for dig! ENIGMA er et fondsdrevet museum uden faste offentlige tilskud. Vi er derfor 100% afhængige af private donorers velvilje. Og vi har brug for dig! Hvis vi inden årets udgang modtager blot 100 donationer af minimum 200 kr. kan vi som almennyttig organisation søge om at modtage momskompensation. Alle donationer bruges til fremme af Post/Tele Museumsfonds formål, herunder vores udstillinger, aktiviteter for børn og unge, vedligeholdelse af genstande, formidling og forskning.

Støt ENIGMA

Vi har brug for dig! ENIGMA er et fondsdrevet museum uden faste offentlige tilskud. Vi er derfor 100% afhængige af private donorers velvilje. Og vi har brug for dig! Hvis vi inden årets udgang modtager blot 100 donationer af minimum 200 kr. kan vi som almennyttig organisation søge om at modtage momskompensation. Alle donationer bruges til fremme af Post/Tele Museumsfonds formål, herunder vores udstillinger, aktiviteter for børn og unge, vedligeholdelse af genstande, formidling og forskning.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.