Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
ENIGMA
11
/
09
/
2023

Erfaren kulturchef ny direktør for ENIGMA

Danmarks første og eneste kommunikationsmuseum – ENIGMA – får ny direktør fra 1. november. Det bliver den 48-årige tidligere kommunikationsdirektør på Det kongelige Teater, Magnus Restofte.
Magnus Restofte - foto: Det Kongelige Teater, Camilla Winther

Magnus Restofte har otte års erfaring med at være en del af direktionen for Det Kongelige Teater, og har der bidraget til at opnå ambitiøse publikumsmålsætninger samt mærkbar synlighed og profilering. Med sig i bagagen har han også otte år som souschef og kommunikationschef for VEGA. Han er uddannet cand.comm. og har en bachelor i historie fra Roskilde Universitet.

ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation, som den fulde titel lyder, åbnede i februar 2023 efter godt syv års pause i nye lokaler og med helt nye udstillinger på Øster Allé 3 i det smukke tidligere posthus ved Trianglen på Østerbro i København. Visionen er at skabe et spændende mødested for både børn og voksne, som kan bidrage til at bygge bro mellem fortid, nutid og fremtid, når det gælder al slags kommunikation. Magnus Restofte afløser Jane Mylenberg på posten som museumsdirektør.

”Vi er kommet rigtigt godt fra start med museets opbygning og indhold. Nu handler det om at udbrede kendskabet til, at der findes et unikt, tankevækkende og underholdende mødested på Østerbro i København, der er sprængfyldt med fortællinger om vores liv med kommunikation i mange afskygninger og former.

Vi glæder os til at byde velkommen til Magnus Restofte, og til at museet kan nyde godt af hans mange erfaringer med at arbejde med udvikling af publikumsrelationer og kendskabsopbygning og udvikling af et tæt samarbejde med de fonde, der har været meget hjælpsomme i forbindelse med museets etablering, og andre samarbejdspartnere”, siger formanden for ENIGMA, CEO for PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen.

Magnus Restofte siger om det nye job: "ENIGMA står over for en afgørende kommerciel udvikling, som jeg ser et kæmpe potentiale i, og som jeg ser et stort samfundsmæssigt behov for, at vi lykkes med. ENIGMA kigger både frem og tilbage i tiden – og tør tage et kritisk blik på kommunikationens udvikling og indvirkning på os som individer. Dermed kan vi som kulturinstitution også bidrage til løsningen af en af vores helt store udfordringer: At forstå kommunikationens enorme påvirkning på vores dagligdag og forståelse af virkeligheden. Her er ENIGMAs stemme relevant og yderst vigtig. Den stemme vil jeg glæde mig til at gøre endnu mere tydelig og synlig.”

Han fortsætter: "ENIGMA har byens måske bedste indendørs legeplads for de små, nostalgiske arkade spillemaskiner for de større samt spritnye udstillinger om vores verden omgivet af kommunikation. Med en placering midt på Trianglen, så skal det komme endnu flere til gode, og jeg vil gøre mit ypperste for, at museet bliver et naturligt stop for store som små."

Yderligere oplysninger:

Bestyrelsesformand Peter Kjær Jensen, Mobil 29613901

Magnus Restofte, Mobil 31701010

Baggrund

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation - er vokset ud af det gamle Post & Telemuseum, der lå i Købmagergade, og bor nu i det smukke gamle posthus på Øster Allé ved Trianglen på Østerbro. På ENIGMA har vi Danmarks nationale samlinger inden for post og teleudviklingen og DR’s samlinger af historisk radio- og TV-udstyr. Men museet rummer også moderne og interaktive samlinger, der lægger op til debat om meget nutidige dilemmaer med sociale medier, fake news og overvågning. Et stort børneområde danner basis for et generationsmøde mellem nye og gamle teknologier til kommunikation.

ENIGMA drives af en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet modtager ikke statsstøtte men drives ud over billetsalget af tilskud fra stifterne.

Museumsbygningen ejes af ejendomsvirksomheden Jeudan, som også har bidraget til finansieringen af ombygningen og finansieringen af bygningen.

ENIGMA har i samarbejde med Københavns Kommune etableret et Makerspace – et digitalt sløjdlokale – som bruges af børn og unge fra københavnske skoler i skoletiden, men som bliver en del af de kommende udstillinger som et tilbud til alle museets gæster.

ENIGMA driver et LæringsLab, hvor børn og unge fra hele landet kan lære om bl.a. teknologi, innovation, kommunikationshistorie og fake news.

ENIGMA er partner med radiostationen 24syv og leverer hver uge en times radio; programmet Ekstremt Online, der handler om alt det, vi elsker og hader ved internettet – netop vores drøm om teknologien som vores tjener, og vores frygt for teknologien som vores betvinger. Programmet kan også høres som podcast.

Portræt af Magnus Restofte kan hentes i høj opløsning her (kreditering: Foto: Det Kongelige Teater, Camilla Winther).

No items found.

Læs også

Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder