Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
ENIGMA
13
/
06
/
2023

ENIGMA skal have ny direktør

Danmarks første og eneste kommunikationsmuseum – ENIGMA - skal have ny direktør. Efter otte hektiske år på posten med at udvikle og stable et nyt museum på benene i helt nyrenoverede og spændende omgivelser på Østerbro i København, har museumsdirektør, Jane Mylenberg, valgt at sige sin stilling op og overlade opgaven til en ny profil. ENIGMA åbnede den 25. februar i år.

”Vi har i bestyrelsen al mulig grund til at takke Jane Mylenberg for en gigantisk indsats for at udvikle og etablere det nye museum sammen med hendes team på ENIGMA,” siger adm. direktør for PostNord og bestyrelsesformand for ENIGMA, Peter Kjær Jensen.

”Vi er stolte af resultatet og af den opbakning, som museet har fået både fra en række store fonde og modtagelse i medierne af nyskabelsen. Uden fondenes støtte havde vi ikke været, hvor vi er i dag. Der er også stor grund til at takke ejendomsselskabet Jeudan for samarbejdet om at overtage bygningen og bidrage til finansieringen af ombygningen til et moderne museum.

Vi ser os nu om efter en efterfølger med stærke kompetencer til i den næste fase af museets liv at fremtidssikre driften og markedsføre de fantastiske udstillinger og muligheder, som ENIGMA rummer. Vi har heldigvis et stærkt team af medarbejdere på ENIGMA, der også har arbejdet hårdt for at få det nye museum på plads. Herunder ikke mindst museets vicedirektør, Jesper van Dam Laugesen, der bliver konstitueret direktør for ENIGMA indtil en ny museumsdirektør er fundet ,” fortsætter han.

Jane Mylenberg forlader ENIGMA med både stolthed og vemod:

”Mit job har helt fra begyndelsen været at udviklet et helt nyt museum for kommunikation. Først at finde de nye fysiske rammer til museet, dernæst nytænke hele museets virke, skabe samarbejdsrelationer til mange steder i det omgivende samfund og rejse eksterne midler til finansiering af ombygning og udstillinger. Det har været en kæmpe udviklingsopgave, som jeg har været helt utrolig glad for at få lov til at løse. Nu er tiden kommet for mig til at slippe tøjlerne og lade en anden profil drive museet videre. Danmark har fået et helt nyt museum for kommunikation, der lægger arm med så vigtige emner som demokratisk samtale, digital dannelse og overvågning, og jeg vil glæde mig vildt til at besøge museet som gæst.”

Jane Mylenberg vil i de kommende måneder stå til rådighed for at løse opgaver for ENIGMA efter nærmere aftale med bestyrelsen og den konstituerede direktør . Bestyrelsen har nedsat et ansættelsesudvalg og arbejdet med at finde en ny direktør vil nu blive igangsat.

Baggrund:

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation - er vokset ud af det gamle Post & Telemuseum, der lå i Købmagergade, og bor nu i det smukke gamle posthus på Øster Allé ved Trianglen på Østerbro. På ENIGMA har vi Danmarks nationale samlinger inden for post og teleudviklingen og DR’s samlinger af historisk radio- og TV-udstyr. Men museet rummer også moderne og interaktive samlinger, der lægger op til debat om meget nutidige dilemmaer med sociale medier, fake news og overvågning. Et stort børneområde danner basis for et generationsmøde mellem nye og gamle teknologier til kommunikation. ENIGMA drives af en fond, stiftet i 1996 af Post Danmark A/S og TDC A/S, med det formål at bevare og formidle Danmarks kommunikationshistorie. Museet modtager ikke statsstøtte men drives ud over billetsalget af tilskud fra stifterne.

Museumsbygningen ejes af ejendomsselskabet Jeudan, som også har bidraget til finansieringen af ombygningen og finansieringen af bygningen.

ENIGMA har i samarbejde med Københavns Kommune etableret et Makerspace – et digitalt sløjdlokale – som bruges af børn og unge fra københavnske skoler i skoletiden, men som bliver en del af de kommende udstillinger som et tilbud til alle museets gæster.

ENIGMA driver et LæringsLab, hvor børn og unge fra hele landet kan lære om bl.a. teknologi, innovation, kommunikationshistorie og fake news.

ENIGMA er partner med radiostationen 24syv og leverer hver uge en times radio; programmet Ekstremt Online, der handler om alt det, vi elsker og hader ved internettet – netop vores drøm om teknologien som vores tjener, og vores frygt for teknologien som vores betvinger. Programmet kan også høres som podcast.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder