Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
@ENIGMA_museum

NY UDSTILLING: Kunstig intelligens

Kunstig intelligens kan se mønstre, som vi mennesker ikke kan. Den kan tilbyde os nye løsninger på verdens største udfordringer. Forbedre verden. Men hvor langt skal vi lukke kunstig intelligens ind i vores liv? Hvordan vil teknologien påvirke vores hverdag?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
@ENIGMA_museum

NY UDSTILLING: Kunstig intelligens

Kunstig intelligens kan se mønstre, som vi mennesker ikke kan. Den kan tilbyde os nye løsninger på verdens største udfordringer. Forbedre verden. Men hvor langt skal vi lukke kunstig intelligens ind i vores liv? Hvordan vil teknologien påvirke vores hverdag?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
Hvad er kunstig intelligens? Mennesker og maskiner? Er jeg din usynlige hjælper? Er jeg din personlige assistent? Er jeg din nye ven? Er jeg samfundets bedrager? Er jeg samfundets beskytter?
@ENIGMA_museum

UDSTILLING: Fake news og hemmelige beskeder

I vores færden på nettet konfronteres vi dagligt med nye historier om mennesker og mekanismer, der truer os som samfund og individer; ofte med kommunikationsteknologier som våben. Men har det altid været sådan?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
@ENIGMA_museum

UDSTILLING: Fake news og hemmelige beskeder

I vores færden på nettet konfronteres vi dagligt med nye historier om mennesker og mekanismer, der truer os som samfund og individer; ofte med kommunikationsteknologier som våben. Men har det altid været sådan?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
Skal staten eje vores sociale medier? Vil du betale for, at dine data ikke sælges videre? Skal tech-giganter have lov til at ekskludere brugere fra deres sociale platforme? Stoler du på, at staten beskytter dine sundhedsoplysninger?
@ENIGMA_museum

BØRNEOMRÅDE: En legeplads for hele familien

Hele familien kan være med, når vi leger med skærmens fascinationskraft i en analog verden. Her kan du kravle, rutsje, taste, sende, skrive, tegne og meget mere. Skab dit eget frimærke, tast løs på en skrivemaskine og send en emoji jorden rundt.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.
@ENIGMA_museum

BØRNEOMRÅDE: En legeplads for hele familien

Hele familien kan være med, når vi leger med skærmens fascinationskraft i en analog verden. Her kan du kravle, rutsje, taste, sende, skrive, tegne og meget mere. Skab dit eget frimærke, tast løs på en skrivemaskine og send en emoji jorden rundt.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.
Opdag en legeplads, der gør det digitale analogt. Tegn dit helt eget frimærke og få et ark med hjem. Leg postbud, jorden er giftig, og test dig selv som TV-vært.

Besøg ENIGMA

ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted.

Studiejob som museumsvært

Museumsværten er ENIGMAs ansigt udadtil og mødet med dig er afgørende for gæstens oplevelse af museet. Den gode gæsteoplevelse og faglig formidling er kernen i alle museumsværtens opgaver. Lige nu søger vi nye kollegaer. Vil du med på holdet?

Studiejob som museumsvært

Museumsværten er ENIGMAs ansigt udadtil og mødet med dig er afgørende for gæstens oplevelse af museet. Den gode gæsteoplevelse og faglig formidling er kernen i alle museumsværtens opgaver. Lige nu søger vi nye kollegaer. Vil du med på holdet?

Bliv kongens postbud i sommerferien

I anledning af postens 400-års jubilæum kan du i sommerferien blive postbud i Rundetaarn. Ved indgangen til Rundetaarn kan du tage et brev, som du kan udfylde med bogstaver, når du finder de gule og røde bobler i hele tårnet. Ved hjælp af boblerne kan du finde det hemmelige ord, men også få meget mere at vide om Christian IV og hans forhold til Rundetaarn. Når du har fundet frem til det hemmelige ord, kan du tage dit brev med til ENIGMA. Hvis du medbringer brevet med det hemmelige ord, får du til og med den 29. september 2024 gratis adgang på ENIGMA for alle børn op til 18 år. Børn under 10 år skal følges med min. 1 betalende voksen. Du kan også tegne og få trykt dit helt eget frimærke til at tage med hjem – helt gratis.

Bliv kongens postbud i sommerferien

I anledning af postens 400-års jubilæum kan du i sommerferien blive postbud i Rundetaarn. Ved indgangen til Rundetaarn kan du tage et brev, som du kan udfylde med bogstaver, når du finder de gule og røde bobler i hele tårnet. Ved hjælp af boblerne kan du finde det hemmelige ord, men også få meget mere at vide om Christian IV og hans forhold til Rundetaarn. Når du har fundet frem til det hemmelige ord, kan du tage dit brev med til ENIGMA. Hvis du medbringer brevet med det hemmelige ord, får du til og med den 29. september 2024 gratis adgang på ENIGMA for alle børn op til 18 år. Børn under 10 år skal følges med min. 1 betalende voksen. Du kan også tegne og få trykt dit helt eget frimærke til at tage med hjem – helt gratis.

Danmarks bedste forfattere beskriver opfindelserne på ENIGMA

I ENIGmanifest beskriver en række forfattere de mennesker, der står bag de opfindelser og teknologier, der står udstillet i museets montre. Hvad var opfindernes håb, drømme, inspirationer for deres påfund? Hvilket aftryk satte de på udviklingen og os? Læs ENIGmanifest helt gratis eller lyt til fortællingerne som podcast og bliv klogere på menneskerne bag teknologierne.

Danmarks bedste forfattere beskriver opfindelserne på ENIGMA

I ENIGmanifest beskriver en række forfattere de mennesker, der står bag de opfindelser og teknologier, der står udstillet i museets montre. Hvad var opfindernes håb, drømme, inspirationer for deres påfund? Hvilket aftryk satte de på udviklingen og os? Læs ENIGmanifest helt gratis eller lyt til fortællingerne som podcast og bliv klogere på menneskerne bag teknologierne.

Undervisning til børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Undervisning til børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologien har ændret de måder vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i ENIGMAs børneområde, Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i ENIGMAs børneområde, Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

ENIGMA er et sted for nørderne og for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du besøge museet, så ofte du ønsker og vi har årskort til både dig, din gæst og din familie. Et årskort giver dig også gratis adgang til museets temaaftener og 10% rabat, når du besøger Brasserie Post.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

ENIGMA er et sted for nørderne og for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du besøge museet, så ofte du ønsker og vi har årskort til både dig, din gæst og din familie. Et årskort giver dig også gratis adgang til museets temaaftener og 10% rabat, når du besøger Brasserie Post.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Lej museets lokaler

På ENIGMA behøver du ikke nøjes med et traditionelt mødelokale. Vi tilbyder unikke lokaler fyldt med både historie og nutid. Skal de danne rammen om jeres næste møde eller event?

Lej museets lokaler

På ENIGMA behøver du ikke nøjes med et traditionelt mødelokale. Vi tilbyder unikke lokaler fyldt med både historie og nutid. Skal de danne rammen om jeres næste møde eller event?