Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Martin Gerster Johansen
4
/
05
/
2021

Utraditionelt bofællesskab skal styrke kampen mod fake news

Den nationale faktatjekportal, Tjekdet.dk, flytter ind hos ENIGMA - Museum for post, tele og kommunikation på Øster Alle på Østerbro i København. Tanken bag det usædvanlige bofællesskab er at styrke indsatsen mod alternative fakta og falske nyheder gennem udviklingen af fælles fysiske og virtuelle arrangementer, events, podcasts og andre initiativer, der alt sammen handler om kommunikation, den måde vi taler sammen på, vores onlineadfærd og om bekæmpelse af fake news, misinformation og hadtale.

ENIGMA er lige nu under ombygning og åbner som Danmarks nye kommunikationsmødested og kommunikationsmuseum i 2022. Med fire forskellige udstillinger henvender museet sig til alle danskere, som ønsker at blive klogere på kommunikationens veje og vildveje. Museet byder på både historiske udstillinger, der viser, hvordan kommunikationsteknologier har ændret vores måde at være sammen på, men også udstillinger med fokus på vores egen tid og på, hvordan teknologiudvikling præger vores samfund i dag. I udstillingerne kan gæsterne tilegne sig færdigheder ved at besøge et MakerSpace, hvor man kan prøve sig frem med teknologierne, eller man kan forsøge sig som faktatjekker og gå bag om aktuelle mediehistorier for at finde frem til falsk og sandt.  

"På ENIGMA glæder vi os meget over nu at dele adresse og hverdag med Tjekdet.dk. Vi deler mange fælles agendaer, og ser frem til i fællesskab at kunne blive endnu stærkere i arbejdet med at oplyse og ruste danskerne til at begå sig i en virkelighed, hvor behovet for kritisk sans og faktatjek er større end nogensinde. Helt konkret vil ENIGMAs gæster, når museet åbner for publikum i 2022, kunne se frem til både udstillingsaktiviteter, radio og fysiske arrangementer som foredrag og debatter, som vi skaber sammen med Tjekdet.dk", siger museumsdirektør Jane Sandberg.  

TjekDet der en non-profit forening, som driver Danmarks eneste internationalt certificerede faktatjek-website på www.tjekdet.dk. Derudover har TjekDet netop taget første skridt til at omdanne sig til en større national portal, som ud over faktatjek indeholder en stor database med undervisningsmidler på forskellige alderstrin, som kan tilgås gratis af alle elever, studerende og undervisere, samt en forskningsdatabase, som kortlægger al den forskning, der foregår i Danmark vedr. fake news, misinformation og disinformation.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder