Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
ENIGMA
28
/
11
/
2023

Privatlivspolitik

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev eller f.eks. deltager i en konkurrence eller undersøgelse, giver du samtykke til at modtage e-mails fra ENIGMA med nyheder og tilbud om vores aktiviteter og arrangementer, som er særligt målrettet dig på bagrund af personoplysninger. Du kan læse om vores behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

1.  FORMÅL MED OG RETSGRUNDLAG FOR BEHANDLING AFPERSONOPLYSNINGER

1.1  Køb

1.1.1  Gennemførelse af køb

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Kunder
  • Personer omfattet af købet f.eks. ved køb af gavekort eller årskort til en anden end dig selv

Personoplysningerne indsamles fra dig og personer omfattet af købet, når du gennemfører et køb. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Betalingsoplysninger

Du kan til enhver tid ændre dine personoplysninger ved at logge ind på din konto i Webshoppen eller ved at kontakte os. Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Levere aftalte produkter og tjenester, herunder informere om aflysninger, levering mv.

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. Retsgrundlaget for vores behandling af dinepersonoplysninger er følgende:

Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en eller flere kontrakter, i hvilke du er part, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)
  • Samarbejdspartnere (f.eks. operatør af restaurant og café i vores bygning og leverandører af trykt materiale)

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes eller anonymiseres, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

1.1.2  Analyse ifm. køb

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Kunder
  • Personer omfattet af købet f.eks. ved køb af gavekort eller årskort til en anden end dig selv

Personoplysningerne indsamles fra dig eller personer omfattet af købet, når derforetages et køb hos os, eller via cookies. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Om du har et årskort til ENIGMA
  • Medlemskabs- og medlemsnummer
  • Din mail- og webadfærd
  • Din købsadfærd og købshistorik
  • Fødselsår
  • Køn

Dine personoplysninger behandles med det formål, at:

  • Gennemføre analyser for at understøtte vores intention om at nå gæster i hele landet på tværs af alder og køn
  • Sende dig brugerundersøgelser for at udvikle vores produkter og tjenester

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dinepersonoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine oplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes eller anonymiseres, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

1.2  Brugeroprettelse

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Kunder
  • Brugere af vores Hjemmeside og Webshop

Personoplysningerne indsamles fra dig. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Køn
  • Fødselsår

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Levere aftalte produkter og tjenester
  • Administrere brugerkonti

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende:

Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig af hensyn til opfyldelse af en eller flere kontrakter, som du er part i, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra b.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse eller din brugerprofil slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

1.3  Udsendelse af markedsføringsmateriale

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Personer, der har samtykket til at modtage direktemarkedsføring

Personoplysningerne indsamles fra dig på følgende måder:

  • Når du tilmelder dig direkte markedsføring, herunder vores nyhedsbrev
  • Når du opretter en konto i vores Webshop eller foretager køb hos os
  • Når du besvarer en af vores brugerundersøgelser
  • Via cookies

Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Om du har et årskort til ENIGMA
  • Medlemskabs- og medlemsnummer
  • Din mail- og webadfærd
  • Din købsadfærd og købshistorik
  • Fødselsår
  • Køn

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Udsende markedsføringsmateriale, herunder nyhedsbreve, inspirationsmateriale, information om vores aktiviteter og arrangementer, anmeldelser samt gode tilbud, som er særligt målrettet dig.

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. Retsgrundlaget for vores behandling af dinepersonoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Du kan til enhver tid afmelde dig vores direktemarkedsføring, herunder nyhedsbreve, ved at anvende afmeldingslinket i de modtagne e-mails eller skrive til salg@enigma.dk.

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter de slettes, medmindre vi har behov for at opbevare dit samtykke i en periode for at kunne dokumentere, at du har givetsamtykke.

1.4  Brug af vores Hjemmeside og annoncering på socialemedier

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registreredepersoner:

  • Besøgende på vores Hjemmeside og Webshop

Personoplysningerne indsamles fra dig på følgende måder:

  • Via cookies

Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Oplysninger om IP-adresse
  • Oplysninger om login
  • Din webadfærd

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Huske dine valgte præferencer på hjemmesiden med henblik på at tilpasse hjemmesiden til dine præferencer, så du får en bedrebrugeroplevelse
  • Generere statistik over dine besøg og din færden på hjemmesiden, for at forstå hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden, så vi kan gøre den mere intuitiv
  • Målrette vores markedsføring på andre hjemmesider og socialemedier, så vi kan vise dig information om de mest relevante tilbud, aktiviteter og arrangementer

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. Retsgrundlaget for vores behandling af dinepersonoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vores annonceringspartnere og sociale medier (Google, Meta og YouTube) med henblik på at målrette vores markedsføring på andre hjemmesider og sociale medier, så vi kan vise dig information om de mest relevante tilbud, aktiviteter og arrangementer.

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disseslettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode. 

1.5  Interaktion med vores virksomhedssider på socialemedier

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Besøgende på vores virksomhedssider på sociale medier

Personoplysningerne indsamles fra dig. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Oplysninger indeholdt i fritekstfelt, chatfunktion, beskeder m.v.

Personoplysningerne behandles med det formål at:

  • Besvare dine henvendelser og indlæg

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål. Retsgrundlaget for vores behandling af dinepersonoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil opslaget slettes, eller indtil du selv vælger at slette dit opslag eller reaktion på et opslag (like, kommentar, deling mv.), medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

Vi er sammen med Meta fælles dataansvarlig for indsamling af personoplysninger om dig til brug for værktøjet Facebook-Insights (”Indblik i side”). Du kan læse aftalen om fælles dataansvar her.

Du kan i Metas datapolitik læse mere om behandlingen af personoplysninger via værktøjet "Indblik i side".

1.6  Brugerundersøgelser

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Kunder
  • Besøgende på vores Hjemmeside

Personoplysningerne indsamles fra dig. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Øvrige oplysninger, du selv har givet ifm. vores brugerundersøgelser

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Måle din tilfredshed med din museumsoplevelse;
  • Udvikle vores produkter og tjenester

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dine personoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a og c.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine personoplysninger, indtil du anmoder om at få disseslettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

1.7  TV-overvågning

Vi behandler personoplysninger om følgendekategorier af registrerede personer:

  • Kunder og øvrige besøgende på voresadresser
  • Ansatte

Personoplysningerne indsamles fra kameraer på vores adresse. Vi behandler personoplysninger i form af billeder, der optages af kameraerne.

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Sikre tryghed for ansatte
  • Beskytte vores genstande og ejendom

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende:

Behandlingen af personoplysninger er nødvendig da museet, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f, har en legitim interesse i formålet at skabe sikkerhed for vores ansatte og beskyttevores ejendomme.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks.IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine personoplysninger i op til 30 dage fra videoovervågningenforetages, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til at opbevare dem i en længere periode.

Tv-overvågning på vores adresse foretages i overensstemmelse med tv-overvågningsloven.

1.8  Jobansøgninger

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Jobansøgere

Personoplysningerne indsamles fra dig. Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Øvrige oplysninger, der fremgår af din jobansøgning, herunder CV og eksamenspapirer 

Vi behandler desuden de yderligere typer af oplysninger, du har oplyst i din jobansøgning, herunder f.eks. eventuelle følsomme oplysninger, oplysninger om strafbare forhold og CPR-nummer.

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Vurdere og udvælge ansøgere til stillinger

Retsgrundlaget for vores behandling af dine personoplysninger er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dinepersonoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine personoplysninger i op til 6 måneder fra modtagelsen af jobansøgningen, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi juridisk er forpligtede til eller får samtykke til at opbevare dem i en længere periode.

1.9  Invitationer til anmeldere, politikere, branchepersoner og VIP

Vi behandler personoplysninger om følgende kategorier af registrerede personer:

  • Anmeldere
  • Politikere
  • Branchepersoner
  • VIP (f.eks. influencere og andre offentligt kendte personer)

Personoplysningerne indsamles fra dig, herunder hvis du har indtastet personoplysninger på vores hjemmeside ved køb, eller fra offentligt tilgængelige kilder som f.eks. Folketingets og kommunernes hjemmesider. Hvis duer medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune, indhenter vi oplysningerne fra Borgerrepræsentationens sekretariat.

Vi behandler følgende typer af personoplysninger:

Almindelige personoplysninger, herunder:

  • Navn
  • Kontaktoplysninger
  • Stillingsbetegnelse
  • Øvrige oplysninger, du evt. selv har givet os

Personoplysningerne behandles med det formål, at:

  • Sende dig invitationer til vores aktiviteter og arrangementer

Vores behandling er begrænset til de personoplysninger, der er nødvendige til opfyldelse af ovenstående formål.

Retsgrundlaget for vores behandling af dinepersonoplysninger, hvis du er anmelder, politiker; brancheperson eller VIP, er følgende:

Du har givet samtykke til behandling af dinepersonoplysninger til et eller flere specifikke formål, jf. databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a.

Vi videregiver eller overlader dine personoplysninger til:

  • Databehandlere (f.eks. IT-leverandører)

Vi kan opbevare dine oplysninger, indtil du anmoder om at få disse slettet, hvorefter oplysningerne slettes, medmindre vi har behov for at opbevare dit samtykke i en periode for at kunne dokumentere, at du har givet samtykke, eller vi juridisk er forpligtede til at opbevare dine oplysninger i en længere periode.

2.  OBLIGATORISK MEDDELELSE AF VISSE PERSONOPLYSNINGER 

I de tilfælde, hvor vi behandler personoplysninger om dig som følge af et krav, der skal være opfyldt for at indgå en aftale med dig, er du forpligtet til at give os de personoplysninger, som vi skal bruge for at overholde vores forpligtigelser efter aftalen. F.eks. har vi brug for dine kontaktoplysninger for at kunne besvare en henvendelse fra dig, fremsende billetter eller årskort mv..

Du er forpligtet til at meddele os en række personoplysninger om dig for, at vi kan indgå en aftale med dig.

Hvis du ikke giver os de oplysninger, som vi skal bruge forat overholde vores forpligtigelser efter aftalen, kan konsekvensen være, at den ønskede aftale ikke kan indgås, eller at du ikke kan benytte den ønskede funktion.

Det vil fremgå af de relevante formularer, om afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk eller valgfri. Hvis afgivelse af personoplysningerne er obligatorisk, vil det pågældende felt være markeret med en stjerne (*).

3.  DINE RETTIGHEDER

3.1  Generelt

Du har efter databeskyttelsesforordningen en rækkerettigheder i forbindelse med vores behandling af dine personoplysninger.

Du har ret til at få indsigt i de oplysninger, som vibehandler om dig, samt en række yderligere oplysninger.

Du har endvidere ret til at kræve, at urigtige oplysninger om dig rettes. I særlige tilfælde vil du have ret til at kræve, at oplysninger om dig slettes. Derudover vil du i visse tilfælde kunne kræve, at behandlingen af dine personoplysninger begrænses. Desuden vil du i visse tilfælde have ret til at gøre indsigelse mod vores ellers lovlige behandling af dinepersonoplysninger.

Endelig har du i visse tilfælde ret til dataportabilitet, hvilket indebærer en ret til at modtage dine personoplysninger i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få overførtdisse personoplysninger fra os til en anden dataansvarlig.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynetsvejledning om de registreredes rettigheder, der findes på Datatilsynets hjemmeside.

3.2  Samtykke

Hvis vores behandling af dine personoplysninger er baseret på dit samtykke, kan du til enhver tid trække dit samtykke tilbage ved at kontakte os på salg@enigma.dk eller på de kontaktoplysninger, der fremgår nedenfor.

Hvis du trækker dit samtykke tilbage, skal du være opmærksom på, at vi ikke vil være i stand til at viderebehandle dine oplysninger, medmindre vi er retligt eller kontraktuelt forpligtet hertil.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke påvirkerlovligheden af vores behandling af dine personoplysninger på baggrund af dit tidligere meddelte samtykke frem til tilbagetrækningen. Hvis du trækkersamtykket tilbage, har det derfor først virkning fra dette tidspunkt.

3.3  Kontakt

Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver (DPO), hvis du ønsker at udnytte dine rettigheder som beskrevet ovenfor, hvis du ønsker at klage, eller hvis du har spørgsmål til vores privatlivspolitik, på:

ENIGMA
CVR-nummer: 19286592
Øster Allé 3
2100 København Ø

Telefonnummer: 3341 0900
E-mail: salg@enigma.dk

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheder, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan behandle dinhenvendelse, herunder dit fulde navn og din e-mailadresse, så vi kan identificere dig og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelsehurtigst muligt og senest inden for en måned.

Du kan klage til Datatilsynet over vores behandling af dinepersonoplysninger. Du kan læse mere herom på Datatilsynets hjemmeside.

4.  ÆNDRINGER I PRIVATLIVSPOLITIKKEN OG SENESTEOPDATERING

Vores privatlivspolitik opdateres løbende. Den er senest opdateret den 28. november 2023.

 

 

 

DINE PERSONOPLYSNINGER

I denne privatlivspolitik kan du læse, hvordan ENIGMA behandler de personoplysninger, vi kommer i besiddelse af, når du f.eks. besøger vores hjemmeside (”Hjemmesiden”), gennemfører et køb i vores webshop (”Webshoppen”) samt opholder dig på vores adresse.

NÅR VI ER DATAANSVARLIG

Privatlivspolitikken finder anvendelse, når vi er dataansvarlig for de personoplysninger, vi behandler om dig. Ved personoplysninger forstås i denne privatlivspolitik enhver form for information om en identificeret eller identificerbar fysisk person. Dette vil med andre ord sige enhver oplysning, der direkte eller indirekte kan henføres til dig.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder