Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Mads Danker Danielsen
23
/
06
/
2021

Pressemeddelelse: Stor fondsdonation fra Louis Petersens Legat til ENIGMAs kommende børneområde

Når Danmarks nye kommunikationsmuseum ENIGMA åbner i 2022 kan børn og voksne glæde sig til at gå på opdagelse sammen i museets børneområde ENIGMAs Verden. Det projekt har Louis Petersens Legat valgt at støtte med en generøs donation på en million kroner.

Med børneområdet skaber ENIGMA et univers, der inviterer til leg og læring, hvor børn kan udfolde sig aktivt og kreativt og sammen med deres søskende, forældre, bedsteforældre, pædagoger og lærere. Et univers, hvor vi sammen kan udforske vores allestedsnærværende skærme og den digitale verdens fascinationskraft og historie. For vi elsker vores skærme. Nogle gange så meget, at vi forsvinder ind i dem.

”De generationer der vokser op i dag, er de første i verdenshistorien, der vokser op med den digitale verden. De bliver super-forbrugere af den nye medievirkelighed, fra de første gang lærer at swipe. Danske børn bruger, sammenlignet med andre europæiske børn, mest tid med digitale medier, er velforsynede med digitale redskaber og har adgang til dem tidligt i livet”, siger museumsdirektør Jane Sandberg, som glæder sig meget til at give børn og deres voksne muligheder for at lære om den digitale verden gennem leg og fællesskaber, når museet åbner.

”Helt konkret inviterer ENIGMAs børneområde børn og voksne til sammen om at gå på opdagelse. Vores gæster træder ind i en scenografi, hvor det velkendte app-univers fra smartphones og iPads vokser op og bliver til rummelige installationer med farverige, lysende og tillokkende firkanter, præcis som de apps, vi og børnene kender fra vores skærme – på ENIGMA kan man bare gå ind i dem og bruge sin krop, når man rutcher, kravler eller klatrer rundt i kommunikationens veje og vildveje”, siger Jane Sandberg.

Om Louis Petersen Legat
Legatet blev indstiftet af papirhandler Louis Petersen ved hans død i 1904. Legatet støtter bl.a. kulturelle formål til børn og unge som anses for at have en kulturel, uddannelsesmæssig eller videnskabelig værdi.

Om ENIGMA
ENIGMA er lige nu under ombygning og åbner som Danmarks nye kommunikationsmødested og kommunikationsmuseum i 2022. Med fire forskellige udstillinger henvender museet sig til alle danskere, som ønsker at blive klogere på kommunikationsfeltets fortid, nutid og fremtid. Museet byder på både historiske udstillinger, der viser, hvordan kommunikationsteknologier har ændret vores måde at være sammen på, men også udstillinger med fokus på vores egen tid og på, hvordan teknologiudvikling præger vores samfund i dag.

Yderligere oplysninger: museumsdirektør Jane Sandberg, tel. 2167 2819.

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder