Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Tine Stevnhoved
27
/
08
/
2017

MANIFEST NOW!

Fra fredag d. 1. September kl. 16 byder vi velkommen til MANIFEST NOW! En udstilling, som puster liv i gamle tech-utopier og søger svaret på et nyt i morgen. Første udstilling i vores nye hus med et program der breder sig til byens rum.

Vi lever i en tid, hvor teknologien vinder terræn. Den sluger vores tid og effektiviserer arbejdet. Styrker professionelle netværk og udfordrer personlige relationer. Facebook, fake news, Tinder, tracking, googling og gadgets. Vores verden og hverdag er teknologisk forbundet. Men hvordan synes vi, det står til med det digitale?

Siden opfindelsen af den elektriske telegraf har vi drømt om en anden verden. Tech-utopier, født i hovedet på ingeniører, akademikere og kunstnere. Mennesker, som så et potentiale, ville en anden vej og derfor stillede samtiden et ultimatum. Situationen er i dag en anden. Radikalisering, hackerangreb, overvågning, propaganda, privacy og ekko-kamre... Hvorfor endte vi her og kan tidligere tiders tech-utopier bruges i skabelsen af et nyt i morgen?

MANIFEST NOW! løber fra 1-17 september og rummer en række aktiviteter:

UDSTILLINGPå ENIGMA Museum finder du udvalgte tech-manifester fra 1858 frem til i dag. En tidslinje placerer det enkelte manifest i relation til samtidens teknologier og infrastruktur. Den besøgende opfordres til at vælge en ide fra fortiden, som matcher ønsker til fremtiden.

SATELLITI dagene 5-8. september møder du os i Københavns Kødby, hvor vi serverer tech citater i bedste Cut-up stil: Mix og match udvalgte ord på tværs af tid og sammenhæng. Når du rammer et sandt citat er der statsborgerskab i Cyberspace. Satellitten forbinder museets udstilling med Techfestival som afvikles på Vesterbro 5-8. sept.

TÆNKETANK CPH1508. september huser vi tænketanken CPH150. Anført af den danske tech-entrepreneur, Thomas Madsen Mygdahl, vil et internationalt selskab på +100 mennesker komponere et nyt tech-manifest, The Copenhagen Letter. Den aktuelle udstilling vil danne ramme om tænketankens arbejde.

www.manifestnow.tech1. september, i forbindelse med udstillingsåbningen, lancerer vi et nyt website dedikeret tech-manifester. Læs et klassisk tech-manifest eller tilføj dine egne profetier for fremtidens digitale samfund. De bedste værker er samlet i fuld læselængde.

 

MANIFEST NOW! Udstilling ENIGMA museum of communication

MANIFEST NOW! er udstilling in the making. En forløber på den kommende åbningsudstilling, som forventes klar i 2018. Indtil da bruger vi udstillingsformen som afsæt for forskning, indsamling og aktivering. MANIFEST NOW! har som mål at engagere folk i udviklingen af det digitale samfund gennem historisk perspektivering og aktiv stillingtagen.

Udstilling: ENIGMA Museum 1-17. sept.Åbent dagligtMan-tirsdag 11-18Ons-fredag 11-21Lør-søndag 10-16Fri entre

Satellit: Copenhagen Tech Festival 5-8. sept.Åbent 17-22Fri entre med armbånd til festivalen

No items found.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder