Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet
Martin Gerster Johansen
25
/
09
/
2018

”ENIGMA møder” – at dele huset med andre er også kommunikation

ENIGMA har netop søsat projektet ”ENIGMA møder”. Det er et arrangementskoncept, hvor andre aktører – det kunne være frivillige foreninger, små organisationer eller lokale ildsjæle – får mulighed for at bruge museets lokaler og udstyr til at afholde arrangementer – ganske gratis.

Som del af det nye museums tilblivelse undersøger vi begrebet kommunikation i alle dets afskygninger. Derfor har vi spurgt os selv: Hvad vil det sige at være et moderne kommunikationsmuseum? Hvordan kan vi formidle så dynamisk og flygtigt et begreb som kommunikation ¬– ud over at fremvise de historiske genstande fra samlingen? Er det muligt at bringe kommunikation ind i vores arbejde på en mere direkte måde?

Arrangementer om kommunikationIndtil nu har vi særligt har gjort det gennem et aktivt arrangementsprogram. Her har vi bl.a. haft arrangementsserierne ”Load In”, hvor vi har taget aktuelle temaer som fake news eller cyberkrig op; ”Old Greeks vs New Geeks”, hvor et teknologisk fænomen – såsom overvågning eller kunstig intelligens – er blevet diskuteret af en teknologinørd og en filosof. Og hver måned holder vi samtalemiddag under overskriften ”Østerbro spiser sammen”.

Arrangementerne har været mangeartede, men alle har de til fælles, at de drejer sig om kommunikation – kommunikation som nyheder og informationsdeling, kommunikation som dialog mellem forskellige fagområder og kommunikation som samtale mellem mennesker.

Arrangementer som kommunikationMed ”ENIGMA møder” tager vi det et skridt videre. Kommunikation skal ikke være envejs, og derfor ønsker vi at give mikrofonen videre til andre og lytte til deres perspektiver. I stedet for altid selv at være den talende part. Det lyder måske abstrakt, men i bund og grund er det ganske konkret: vi vil give vores rammer og faciliteter fri, så andre kan byde ind og lave arrangementer hos os.

På den måde får ENIGMA mulighed for at huse projekter og arrangementer, vi ikke selv kunne have fundet på. Det er en mulighed for os til at blive klogere, for samarbejdspartnere til at føre projekter ud i livet, som de måske ellers ikke ville have haft ressourcerne til, og så er det en chance for publikum til at opleve spændende og nytænkende initiativer gratis.

Vi har ingen anelse om, hvad der vil komme ud af ”ENIGMA møder”, men vi glæder os til at høre jeres idéer!

Vi har skrevet mere om projektets praktiske rammer på siden her, hvor det også er muligt at downloade en informationsbrochure.

Læs også

No items found.
Til Bloggen

Mere

No items found.
Til Bloggen

Nyheder