Opening October 1st 2022
Buy the annual pass
info
Køb billet

Velkommen til ENIGMA

ENIGMA er museet for post, tele og kommunikation. Et moderne museum, der gør historien nutidig med udstillinger, børneområde og værksted.

Send en hilsen til Julemanden

Julemanden har travlt i december! Skriv en hilsen eller lav en tegning til ham, og så sørger ENIGMAs helt særlige postnisse for, at dit postkort når frem. Alle børn, der sender Julemanden en hilsen, får en overraskelse i januar, når han har fået pusten igen.

Send en hilsen til Julemanden

Julemanden har travlt i december! Skriv en hilsen eller lav en tegning til ham, og så sørger ENIGMAs helt særlige postnisse for, at dit postkort når frem. Alle børn, der sender Julemanden en hilsen, får en overraskelse i januar, når han har fået pusten igen.

Få en privat omvisning

ENIGMAs museumsværter deler ud af deres viden, mens de fører jer igennem udstillingen Kommunikation i krise. Bestil en omvisning og få et historisk perspektiv på, hvordan kommunikations-teknologier truer os som samfund og individer.

Få en privat omvisning

ENIGMAs museumsværter deler ud af deres viden, mens de fører jer igennem udstillingen Kommunikation i krise. Bestil en omvisning og få et historisk perspektiv på, hvordan kommunikations-teknologier truer os som samfund og individer.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Kommunikationshistorie for børn og unge

ENIGMA tilbyder undervisning til alle aldersgrupper – både dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser. Med de yngste går vi på opdagelse i kommunikationens historie og rejser til en verden uden iPads og internet. Med de større udforsker vi, hvordan teknologi har ændret måden, hvorpå vi kommunikerer med hinanden og den kommunikation, vi møder hver dag. Vi klæder børn og unge på til at kunne navigere bevidst og kritisk i den digitale verden.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i ENIGMAs børneområde, Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Besøg os med din børnehave eller indskolingsklasse

Vi tager jer med på en tidsrejse i ENIGMAs børneområde, Teleportalen. I forløbet Postmysteriet hjælper I postbuddet på ENIGMA med at sende et kærestebrev fra 1820 tilbage i tiden. Sammen udforsker vi tiden før internet og iPads. Vi tegner vores egne frimærker, suser gennem rutsjebanen som morsesignaler og leger gæt og grimasser med hestevogne og brevduer.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

ENIGMA er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, så ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Glæd dig selv - og andre - med et årskort

ENIGMA er et sted for nørderne, for dem der elsker kommunikation. Fra det første frimærke til metaverset. For familier, for børn, for unge og for gamle. Med et årskort kan du i ét år besøge museet, så ofte du ønsker. Vi har årskort til både dig, din gæst og din familie.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Bliv Ekstremt Online med ENIGMA

Lyt til ENIGMAs ugentlige radioprogram på 24Syv Ekstremt Online her. Hver uge dyrker vi det smukke og det grimme ved internettet og hvad, det gør ved os, vores sind og vores samfund. Ekstremt Online elsker og hader internettet. Fordi det er ukontrolleret, endeløst og vildt.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.

Hvad er klokken?

Er dit ur gået ud, eller skal du bare have synkroniseret det gamle klokkeværk i dagligstuen og ved du ikke, hvad klokken er? Så kan gode gamle Frk. Klokken hjælpe dig. Den 30. november 2021 lukkede Frk. Klokken som telefontjeneste. Heldigvis lever hun videre som digital kopi her på ENIGMA.