Podcast: Telefonbokshistorier

Fra. 29. juni 2018 på ENIGMA, Øster Alle 1, København Ø

 

Telefonboksen er ikke længere fysisk iblandt os, men de fleste af os kan endnu huske dengang, hvor der stod en telefonboks på hvert gadehjørne.

 

Historien om den danske telefonboks er ikke én historie. Historierne er mange, og de handler om fremtidsdrømme og teknologifascination, om terror og sikkerhed, privatliv og teenagedrømme, om design og politik. Og alt derimellem.

 

På ENIGMA står der tre telefonbokse og i hver af dem kan du løfte røret og høre en podcastfortælling, der knytter sig til lige netop dén boks. Du kan høre om den famøse bombemand fra Gladsaxe, der gjorde gaderne usikre, om den stormombruste designkonkurrence fra 1980, da telefonboksen skulle have nyt look, og om, hvordan telefonboksen var et fristed for teenagere, inden mobiltelefonen blev hvermandseje.

 

Podcastene er tilrettelagt af Julie Thing i samarbejde med ENIGMA og Mette Simonsen Abildgaard fra Aalborg Universitet. Musik af: Oliver Hoiness. Produktionen er støttet af Aalborg Universitet.

 

Du kan streame og downloade podcastene via iTunes; ved at søge på “Telefonbokshistorier” i din yndlings podcast-afspiller; eller lige her: