0

Velkommen til TEKNOSFÆREN

Teknosfæren er det som mennesket har skabt på jorden. Hver en genstand, opfindelse og fænomen, som gør vores verden mere magisk, behagelig og effektiv, men også spænder ben for os eller gør overforbrug og splittelse muligt.

TEKNOSFÆREN er en ny podcasterserie fra ENIGMA for LOUD.

Selvom vi mennesker selv har skabt teknosfæren, kan det føles som om, vi har mistet kontrollen over den. For vores verden er fyldt med elektronik, mekanik og maskiner. Nogle gange er de irriterende og påtrængende, andre gange usynlige og næsten magiske; nogle gange begrænser de os, andre gange frisætter de os.

I podcasten ‘Teknosfæren’ kommer forholdet mellem menneske og opfindelse på prøve.

Gennem fem sæsoner kommer nye hjørner af teknosfæren under lup, når værterne undersøger om teknologien er en allieret eller en modstander til den kamp, værten udkæmper i hverdagen.

Hver sæson har en ny vært

I første sæson undersøger Gittemarie Johansen, som på YouTube og Instagram går under navnet Gittemary, hvordan teknosfæren påvirker alt det udenom tingene, miljøet og klimaet. I anden sæson er Nikita Klæstrup vært. Til dagligt er hun er tv-tilrettelægger, influencer og frem for alt feminist. Derfor handler anden sæson om køn og teknologi. Nikita undersøger mænd, der hader kvinder online, hvordan internettet kan blive tryggere for flere, hun kommer på fornavn med oversete kvinder i tech-historien og spørger – burde vi alle være datafeminister?

 

Skribent

Anton Gade-Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.