0

STILLINGSOPSLAG: Udstillingsredaktør til ENIGMA

ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation har netop indledt den sidste fase frem mod åbningen af det nye ENIGMA i sommeren 2022.

Til at ledsage os søger vi en udstillingsredaktør, som har lyst til sammen med os at skubbe til grænser for og skabe nye forbindelser mellem museumsudstilling og ENIGMAs øvrige virke. ENIGMAs udstillinger vil give museets gæster perspektiver på samtid og fremtid, men baserer sig på museets righoldige, historiske samlinger.

Din profil

Det er en forudsætning, at du har nogle års relevant erhvervserfaring med opbygning af udstillinger eller lignende større formidlingsprojekter på et museum eller beslægtede kulturinstitutioner, og at du har en kandidatgrad i historie, kommunikation, journalistik, e.l. Det vil være en fordel, hvis du har akademisk viden inden for områderne kommunikationshistorie og/eller medievidenskab, men også interesse inden for digital kultur og tendenser. Kendskab til arbejde med målgrupper i kultursektoren og erfaring med at planlægge og afvikle fx fokusgruppeundersøgelser er også relevant.

Om jobbet

Du kommer til at spille en central rolle for udfoldelsen af museets nye udstillingsformater, og du vil tiltræde på et tidspunkt, hvor det stadig er muligt at påvirke ideer og resultater. Så du skal være dygtig til at tænke konceptuelt, men også kunne eksekvere og følge ideer hele vejen til praktisk udførelse. Som del af museets udstillingsafdeling vil du indgå i et team, der i samarbejde med projektets udstillingsarkitekter fra Atelier Brückner, arbejder med udstillingernes indretning og indhold, såvel fysisk som digitalt. Du vil få ejerskabet af delprojekter, og du kan indenfor rammerne af det samlede projekt og i løbende dialog med resten af teamet drive disse frem mod åbningen. Du skal kunne arbejde selvstændigt og struktureret og være en skarp kommunikator internt såvel som eksternt med de mange partnere og leverandører, der indgår i projektet.

Din kommende hverdag

Vi tilbyder muligheden for at være del af et ambitiøst projekt og en arbejdsplads, hvor nøgleord er udvikling, samarbejde og fleksibilitet. Du får 10 engagerede kollegaer, som bidrager til fællesskabet med mange forskellige fagligheder. Du vil indgå i museets Udstillingsafdeling, som også har ansvar for museets samlinger, børne- og ungeformidling samt radio- og podcastproduktion.

Stillingen er tidsbegrænset til 1. august 2022, men med mulighed for forlængelse.

Vil du høre mere, er du velkommen til at kontakte udstillingschef Martin Gerster Johansen på mj@enigma.dk eller på tlf. 3341 0953.

Ansøgninger skal være os i hænde senest 15. august 2021. Samtaler i uge 33 og 34 og ansættelse snarest muligt. Ansøgninger sendes til mj@enigma.dk.

Læs mere her

Skribent

Martin Gerster Johansen

Martin Gerster Johansen er udstillingschef på ENIGMA. Martin Gerster Johansen is head of exhibitions at ENIGMA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.