0

ENIGMA producerer to programmer til Radio LOUD

Når Radio LOUD 1. april går i luften, er ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation afsender på to af kanalens ugentlige programmer; teknologimagasinet Vi er data og programmet ALL CAPS, som er et panelprogram om ugen på de sociale medier. ENIGMA vil med de to programmer vende museet på hovedet og med udgangspunkt i aktuelle historier og trends gøre museet relevant for en ny gruppe af unge og ungdommeligt sindede.

Værter for de to programmer er henholdsvis Marie Høst, bl.a. er kendt fra DR2s So ein ding og senest Podimo-podcasten Algoritmen, og Anton Gade-Nielsen der tidligere har været vært på Universitetsradioen og produceret podcast til Radiofortællinger på P1.

”I Vi er data skal vi undersøge, hvorfor og hvordan teknologien ændrer vores liv på ganske uventede måder. Og hvordan vi som brugere kan være med til at fremelske de teknologier, vi ønsker os,“ fortæller Marie Høst. Programmets første sending tager fat på de digitale værktøjer, der gør os i stand til at tale, chatte og video-konferere i en tid med tvungen social distance, men undersøger også hvad der sker, når kroppen mangler.

I ALL CAPS vil Anton Gade-Nielsen hver uge få besøg af et skiftende panel af meningsdannere, influencere, youtubere og meme-kreatører.

”Nettet har skabt grobund for en helt ny samtaleform med kontant og konstant afregning”, fortæller Anton Gade-Nielsen og fortsætter:

“I All Caps vil vi tage internetkulturen og -humoren alvorligt og sammen med lytteren forsøge at navigere i den, undersøge, hvad der rører sig online og hvordan tendenser og trends opstår.”

ENIGMA har siden museet flyttede til sin nye adresse på Østerbro i København arbejdet med at genopfinde museet; ikke bare som et hus med ting, men en kulturinstitution, der kan formidle og kommunikere sin viden på en bred vifte af kanaler; fra videnskabelige artikler til udstillinger og nu også radio. To gange om ugen vil programmernes værter gå i ENIGMAs eget studie med deres gæster og transformere museets virke fra kommunikationens historie til historier om kommunikation – som den sker lige nu.

”Vi betragter vores formidlingsforpligtelser som public serviceforpligtelser,” siger museumsdirektør Jane Sandberg, som glæder sig over, at det nu med Radio Loud er lykkedes ENIGMA at få mulighed for at kommunikere og formidle endnu bredere og i nye formater.

”Rigtig meget af ENIGMAs viden egner sig fremragende til at blive formidlet som lyd. Vi har i samlingerne fx mange beretninger fra mennesker, som har fortalt deres erindringer og erfaringer og på den måde gjort dem til en del af vores fælles kulturarv. Det og meget mere glæder vi os vanvittigt til at formidle til en målgruppe, som vi har brug for at være meget bedre til at komme i kontakt med”, siger Jane Sandberg.

ENIGMA som er en selvejende fond stiftet og årligt støttet af PostNord og TDC Group modtager for sit arbejde fra LOUD et kompensation svarende til udgifterne forbundet med værternes journalistiske arbejde med de to programmer. ENIGMAs øvrige medarbejdere bidrager løbende med research og historiske perspektiver på de to aktualitetsprogrammer som planlægges på et ugentligt redaktionsmøde.

Når LOUD går i luften 1. april er det som følge af coronavirus-epidemien med en særlig nødsendeplan. Til at starte med betyder det at ALL CAPS vil blive sendt første gang torsdag den 2. april kl. 15:05 og Vi er data lørdag den 4. april kl. 17:05.

Anton Gade-Nielsen – vært på ’ALL CAPS’

Foto af Louis Beckmann

31 år, Anton har erkendt, at han er afhængig af sin smartphone og af internettet. Han ser mere YouTube end han tør indrømme og har en koncentrationsevne som en døgnflue. Han har speciale i kommunikation og medier fra RUC og arbejdet med sociale medier i mange år.

Marie Høst – Vært på ’Vi er data’

Foto af Lasse Bech Martinussen

40 år, Marie faldt i teknologi-gryden de hun blev vært på DR2-programmet So Ein Ding og har siden beskæftiget sig med teknologi, og hvordan den påvirker vores liv og samfund. Senest i podcastserien Algoritmen.

For mere information kontakt museumsdirektør Jane Sandberg, js@enigma.dk, 21 67 28 19.

Skribent

Martin Gerster Johansen

Martin Gerster Johansen er udstillingschef på ENIGMA. Martin Gerster Johansen is head of exhibitions at ENIGMA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.