0

Piger knækker koder i Makerspace

Alt for få piger i Danmark bliver inspireret til et fremtidigt arbejdsliv inden for teknologi. Det vil kommunikationsmuseets ENIGMA gerne være med til at ændre ved at motivere pigerne i STEM-fagene; Science, Technology, Engineering og Mathematics. 

Derfor inviterer ENIGMA nu indenfor og bakker op om at styrke pigernes STEM-kompetencer i et såkaldt Makerspace, som er et fysisk rum – et teknologiværksted indenfor digital dannelse med plads til at eksperimentere og innovere.

Museets Makerspace er kombineret med uvurderlige genstande fra kommunikationshistorien. På den måde beskæftiger ENIGMA sig både med udviklingen gennem tiden, aktuelle temaer og fremtidens krav.

’DigiPippi’ samler pigerne 

Den sidste søndag i oktober afholder ENIGMA en workshop ved navn Mor & Datter Tech Brunch i samarbejde med den frivillige forening DigiPippi.

DigiPippi-fællesskabet vil lære pigerne at omgås de nye, digitale teknologier gennem legende, skabende og innovative tilgange – uden frygt. Mor & Datter Tech Brunch er forbeholdt piger fra 5-14 år og skal ledsages af en kvindelig meddeltager under workshoppen.

Fra venstre Rikke N. Sonne, Maria K. Palvig, Simone U. Kankowski og Sine Zambach, som lige nu er aktuel med bogen: ”Kvinde, Kend din kode”. De fire frivillige IT-rollemodeller besøgte ENIGMA i anledning af Girls Day in Science.

”Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert,” lød de berømte ord fra Pippi Langstrømpe.

Samme tilgang kan pigerne og deres mødre med fordel bringe med sig ind i Makerspace, hvor de kan skabe, hvad de har lyst til. For eksempel kan de lære at bruge deres egen telefon som videoværktøj eller lave et digitalt husdyr. De kan kode en robot til at blive en sjov dansende dukke eller tegne en heste-strigle, som derefter bliver til virkelighed i en 3D-printer.

Frivillige IT-kræfter 

”De frivillige kvinder, som underviser, har meget forskellige baggrunde i bagagen. Nogle er hardcore teknologi-freaks, mens andre måske arbejder med undervisning i deres civile liv. Fælles for dem er selvfølgelig interessen for teknologi, og at de har lyst til at yde en frivillig indsats, men at være frivillig i DigiPippi kræver ikke, at man har en kandidatgrad i et teknologisk fag,” fortæller Jane Sandberg, museumsdirektør på ENIGMA.

Det samme frivillige aspekt gælder for ’Coding Pirates’, en anden af ENIGMAs legekammerater, som er et fællesskab for både drenge og piger, som også bruger museets nye makerspace til undervisning flere gange om ugen

ENIGMA er med sin eksperimenterende tilgang åbent for yderligere teknologisk samarbejde med både store og små virksomheder – jo flere børn, der knækker koden, jo bedre.

————————————————————————

Workshop: Mor & Datter Tech Brunch

Dato: Søndag d. 27. Oktober 2019

Tid: kl. 10-13

Sted: ENIGMA, Øster Allé 1, 2100 København Ø

Pris: 195 kr. inklusiv brunch

Tilmelding: www.digipippi.dk/events

 

Tidligere bragt i Østerbro Avis. 

Skribent

Pia Lysgaard

Pia Lysgaard er i praktik som journalist på ENIGMA og har en baggrund indenfor Industrielt Design på VIA i Herning, Kommunikation på AAU-Cph og Journalistisk Formidling på DMJX i Emdrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.