0

Kærestebreve på samtalemenuen i Kantina

I vores hyggelige café Kantina kan I både stille sulten og blive klogere på hinanden gennem samtaler på kryds og tværs af generationer og interesser. Hver uge tilbyder vi en ny samtalemenu, der giver inspiration til at tale sammen om begivenheder eller problematikker, som både børn og voksne kender fra hverdagen.

Kantina er ENIGMAs café og drives i samarbejde med Meyers. I weekenden er der lækker brunch, velsmagende frokost på alle hverdage og varm aftensmad om torsdagen. Der findes altid et udvalg af sødt, brød og kager samt varme og kolde drikke.

 

Kantina byder indenfor i varmen

Københavns nye metroring bringer mig til Trianglen og dermed lige til døren hos ENIGMA. Duften af lune kanelsnurrer og friskbrygget kaffe byder mig varmt velkommen i den historieske bygning og jeg sætter mig godt til rette ved et langbord. Menukortet ligger fremme og lokker med flere lækkerier. Jeg bestiller avocado på ristet rugbrød med urtemayonnaise, syltede løg og friste urter.

Regnen pibler ned udenfor denne eftermiddag, og flere familier er søgt ind på museet for at hente pakker, hygge sig, lege og spise. De mindste børn udfordrer motorikken og tumler rundt på skumlegetøj, mens de mere modige er kravlet op på scenen og spejder ud over langborde, museumsgenstande og cafégæster.

Lidt større børn leger postbud og klæder sig ud i gamle røde postjakker og sorte kasketter eller sidder stille og tegner deres egne frimærker.

Gamle røde postuniformer bliver flittigt brugt til udklædning på ENIGMAs Torv.

 

Velbekomme –og god samtale

Min avocadomad er hurtig klar, og jeg kaster igen et blik på menukortet, der også rummer en samtalemenu med denne uges emne: Kærestebreve.

Der er spørgsmål til både børn og voksne, og jeg falder i snak med 8-årige Lucas, som gennem vores dialog lærer mig, at et kærestebrev også kan være en lille salgstale, da jeg spørger, hvad der eventuelt kunne stå i kærestebreve.

”Hvis jeg skulle skrive et rigtigt kærestebrev, så skulle det være til Liva fra min klasse. Jeg ville skrive, at hun er sød og smuk og at jeg er god til at danse og spille Fortnite. Min mormor siger, at jeg er en god dreng, så det ville jeg altså også lige nævne,” fortæller Lucas med en overbevisende charme.

 

Kærlighedsbrev til mormor

Med udgangspunkt i samtalemenuen, spørger jeg ham, om et kærestebrev nødvendigvis kun kan være til en potentiel kæreste? Han tænker sig lidt om og løfter på skuldrene.

”Det behøver ikke at hedde et kærestebrev – men måske et slags følelsesbrev eller et kærlighedsbrev til min mormor. Så ville jeg skrive, at hun er mega-sød, fordi hun laver livretter og havregrynskugler og passer os,” fortæller Lucas og gengælder mit smil.

 

Samtaler knytter bånd

Kantina har hver uge et nyt emne på samtalemenuen. Emnerne favner bredt og åbner dialogen omkring computerspil, digital dannelse, fake news, overvågning og mobning på nettet for blot at nævne nogle få.

Som museum for kommunikation ser ENIGMA det som en af vores opgaver at skabe rammen for mange forskellige samtaler. Museet inviterer derfor indenfor og lægger op til samtaler blandt venner, kollegaer, familie eller helt fremmede på kryds og tværs af generationer, kulturer og holdninger.

Kig forbi Kantina og se, hvad ugens samtalemenu byder på af inddragende emner for dig og dine medmennesker. Vi glæder os til at tage varmt imod jer.

—————-

Kantinas åbningstider:

 

Mandag: 11-18

Tirsdag: 11-18

Onsdag: 11-18

Torsdag: 11-21

Fredag: 11-18

Lørdag: 10-16

Søndag: 10-16

Skribent

Pia Lysgaard

Pia Lysgaard er i praktik som journalist på ENIGMA og har en baggrund indenfor Industrielt Design på VIA i Herning, Kommunikation på AAU-Cph og Journalistisk Formidling på DMJX i Emdrup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.