0

Mød haveelskeren og nu frimærkekunstneren Claus Dalby til afternoon tea på ENIGMA

Hvert eneste år udgiver PostNord nye smukke frimærker, og til trods for, at vi sender langt færre breve, så betyder det måske netop, at vi er ekstra opmærksomme på at udsmykke kuverten til det særlige brev til den særligt udvalgte modtager med et smukt frimærke.

Fra den 28. september er der mulighed for at udsmykke sit brev med frimærker designet af den kendte havemand Claus Dalby som har skabt fem nye vinterfrimærker med motiver hentet fra hans blomsterunivers, og på udgivelsesdagen den 28. september er der mulighed for at høre Claus Dalby fortælle om, hvordan han har arbejdet med udviklingen af de nye frimærker på ENIGMA.

Både klokken 14 og klokken 16 vil Dalby i samtale med museumsinspektør Eva Wistoft Andersen fortælle om, hvordan han har omsat en duftende og tredimensional haveoplevelse til et lille todimensionelt frimærkeformat. Efterfølgende vil Dalby svare på spørgsmål fra publikum og signere førstedagskonvolutter. Alt sammen på ENIGMA Torv som Dalby i dagens anledning har pyntet op med blomster.

Claus Dalby siger bl.a. om arbejdet med frimærkerne: “Det har været en enestående mulighed at få lov at skabe motiver til vinterfrimærkerne. Jeg håber, de falder i kundernes smag, så de kan bringe lys og varme på alle de breve, vi sender i den kolde tid”.

“Hvidt og grønt er altid smukt, og det lyser op både ude og inde. Jeg elsker hvide buketter, og selvom det lyder lidt ensidigt, er der rigtig mange kombinationsmuligheder. Julerosen er vinterblomsten over dem alle, udødeliggjort i Selma Lagerlöfs kendte legende, så derfor indgår den i flere af motiverne”.

Det er ikke bare i Danmark, der er blevet lagt mærke til Claus Dalbys kreative virke. Han nyder også stor popularitet uden for landets grænser, og som noget helt særligt udgives de nye vinterfrimærker ikke bare i Danmark, men også i Sverige.
“Claus Dalby er en stor inspirationskilde for mange danske og udenlandske haveejere og blomsterentusiaster. Derfor glæder det mig meget, at de danske og svenske brevskrivere nu får mulighed for at pynte deres hilsner med hans smukke blomsterbuketter”, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

Vinterfrimærkerne udkommer i værdien 8 kr. og kan bruges til at sende en hilsen som almindeligt brev. Frimærkerne kan købes fra den 28. september i PostNords netbutik, i Mobilshoppen via PostNords app og på udvalgte posthuse.

Interesserede kan bestille både bord og førstedagskuvert (begrænset oplag) her eller ved at ringe på 3341 0920.

Skribent

Martin Gerster Johansen

Martin Gerster Johansen er udstillingschef på ENIGMA. Martin Gerster Johansen is head of exhibitions at ENIGMA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.