0

Fortællinger fra Østerbro – kom og lyt

Der findes fantastiske fortællinger, sjove fortællinger, rørende fortællinger, store og små fortællinger – fortællinger fra virkeligheden, fra hverdagen og fra weekenden. Og så er der Østerbro-fortællingerne – og det er dem, og alle de andre, vi rigtig gerne vil have fortalt.

H. C. Andersens fortællinger begynder altid med ”Der var engang” – din fars fortællinger med ”Da jeg var barn” – sladdertantens med ”Nu skal du bare høre” – men hvordan begynder din fortælling? Og hvad handler den om? Det vil vi rigtig gerne høre. Derfor inviterer Enigma, sammen med Ole Kassow fra foreningen Cykling uden alder, til Fortællinger fra Østerbro. Og her er plads til alle fortællinger. Uanset hvordan de begynder.

Fortællinger er det, der binder os sammen
Alle mennesker fortæller historier – lige fra dagligdagens små fortællinger til livets store beretninger. På Enigma bruger vi fortællinger til blandt andet at skabe relation mellem mennesker. Mellem fortæller og tilhører og mellem museet og dets brugere. Vi bruger fortællinger til at bringe os sammen, til at skabe og styrke et fællesskab. Hver gang en historie fortælles, spejler tilhøreren sig selv i det liv, der berettes om. Når vi lytter, forstår vi bedre fortælleren, os selv og verden omkring os.

At bruge fortællinger til at forstå fællesskabet er en gammel tradition. I 1800-tallet drog folkemindesamlere ud til landbefolkningen for at indsamle de fortællinger, som gennem generationer var blevet fortalt igen og igen. Historierne fra bondebefolkningen blev skrevet ned. De var bærere af den ældgamle nationale kultur, mente man. På samme måde er vores historier om dagligdagens oplevelser, om den store kærlighed eller om den første dag i skolen i dag med til at definere vores kultur. Det skal hyldes – og fortælles.

Vi vil høre din fortælling
Måske har du lyst til at fortælle din livshistorie, fortælle, hvorfor du bor på Østerbro, om din mormors første bil, om mødet med din barndomsven eller om din daglige frokostanretning. Der er hos os ingen regler for, hvornår en fortælling er en fortælling. Den lille historie er lige så god som den store. Så kom og lyt og fortæl – og bliv en del af fortællingen. Man skal nemlig aldrig gå ad vejen for en god historie.

Hvor og hvornår
Vi starter d. 9. april klokken 14.30 – hvor tre Østerbroborgere vil dele et stykke af dem selv. Efter historiefortællingen håber vi, at du bliver til en kop kaffe og en snak med sidemanden.

Vi søger løbende efter fortællinger og drømmer om at høre netop din. Hvis du har en fortælling – stor som lille – som du gerne vil fortælle, så send os en mail med et par ord om hvad din historie handler om. Skriv til udstillingsredaktør Tine Stevnhoved: ts@enigma.dk

Skribent

Kathrine My Poulsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.