0

Meyers skal drive spisested i det nye museum

simreretter_topENIGMA har indgået aftale med Meyers Contract Catering A/S om drift af det nye museums spisested. ENIGMA Kantina åbner for publikum i det gamle postkontor på Trianglen, Østerbro den 6. januar 2017. ENIGMA Kantina vil – helt i tråd med museets fokusområde – invitere sine gæster til samtaler over bordet.

“ENIGMA bliver museum for kommunikation og derfor er det indlysende, at museets cafe bliver et sted, hvor vores gæster taler sammen – hvad enten de kender hinanden i forvejen eller ej. Vi hjælper på vej ved langborde, og 4 aftener om ugen serverer vi simreretter med en stor, fælles gryde midt på bordet. Nogle borde vil have særlige temaer, hvor snakken koncentrerer sig om emner, som gæsterne har særlig interesse i, andre dage vil genstande fra museets samling være udstillet i rummet og blive brugt som udgangspunkt for samtaler og debatter”, siger museumsdirektør Jane Sandberg. Samtidig genåbner Østerbro Posthus i museets nye rammer, ligesom en ny museumsbutik med designervarer og digitale gadgets også ser dagens lys.

“Visionerne for ENIGMA er spændende og peger i en helt ny retning for, hvordan et museum kan agere i samfundet. Museets ambition om at undersøge og formidle kommunikation mellem mennesker matcher de visioner vi har for vores virke, hvor vi jo også tænker på måltidet som mødet mellem mennesker over god mad med særligt øje for smag, kvalitet og bæredygtighed”, siger Claus Meyer.

”Vi er meget glade for at indgå samarbejde med ENIGMA. Vi glæder os til sammen med museet at udvikle ENIGMA Kantina til et levende og værdifuldt tilbud til både Østerbroborgere og alle museets øvrige gæster”, siger Merete Holst, adm. dir for Meyers Contract Catering A/S.

“Vi bygger museet om i etaper. Første etape er vores stueetage med spisested, postkontor, museumsbutik og i løbet af første kvartal 2017 også Borgerservice og Turistinformation. Grundtanken har været at etablere et indendørs torv, hvor vi trækker det offentlige rum inden døre ved at blande museumsfunktioner med borgernære funktioner som postkontor og Borgerservice. Fordi vi belyser kommunikation er det indlysende, at vi skal drive både postkontor og Borgerservice – begge er aktiviteter som sikrer kommunikationen mellem mennesker i vores samfund og derfor relevante aktiviteter hos os”, siger Jane Sandberg.

Skribent

Martin Gerster Johansen

Martin Gerster Johansen er udstillingschef på ENIGMA. Martin Gerster Johansen is head of exhibitions at ENIGMA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.