0

Stillingsopslag: Kreativ læringsdesigner til ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation

Har du lyst til og talent for at designe læringsforløb til børneinstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne i en museal sammenhæng? Vi opretter en ny stilling som læringsansvarlig med fokus på at udvikle læringsforløb, gennemføre undervisning og bedrive forskning i feltet.

I forbindelse med nyudvikling af hele museets virke ønsker vi at udvikle en række tilbud, som tager afsæt i dagsaktuelle begivenheder, og som didaktisk hviler på flipped learning-
metoden. Vi ønsker tillige, at vores undervisningstilbud evalueres og sættes ind i en forskningsmæssig ramme, således at vores erfaringer løbende indsamles, vurderes og publiceres gennem relevante peer-review kanaler.

Erfaring med læringsdesign
Du får en nøgleposition som læringsdesigner og facilitator i udviklingen af museets undervisningstilbud samt i udvikling af koncept for museets Læringslab. Vores læringsdesigner identificerer læringsmål for en bred vifte af fagtemaer og udvikler designs, som lever op til læringsmålene. Du vil tillige bidrage som didaktiker i udvikling af udstillinger og events målrettet alle aldersgrupper og have ansvar for museets forskning inden for didaktik i museale rammer.

Vores læringskoncepter bygger på forskellige fagdidaktikker og praksisser, ligesom vi ønsker at arbejde med engineering som metode. Vi arbejder med blandede formater, fysiske genstande og digital læring.

Som læringsdesigner vil du:

 • Udvikle læringskoncepter og projektlede projekter, hvor du kombinerer kreativitet, didaktisk og pædagogisk viden med erfaring med konceptudvikling
 • Udvikle historiefortælling og skrive manuskripter til alle formater i samarbejde med grafisk designer, interaktionsdesigner og andre
 • Videreudvikle museets læringsindsatser med særligt fokus på at skabe effektive og engagerende læringsforløb gennem didaktisk, pædagogisk og empirisk research
 • Bidrage med didaktiske metoder ved events og i udstillinger
 • Undervise museumsværterne og kvalitetssikre deres formidling og undervisning

For at bestride stillingen har du

 • Mindst 3 års erfaring med at arbejde med læringsdesign, historiefortælling og manuskriptskrivning
 • Kandidatgrad i historie, pædagogik eller andet relevant fag, gerne med, didaktisk overbygning
 • Forskningserfaring og erfaring med udvikling og evaluering
 • Viden og erfaring fra pædagogisk udviklingsarbejde, fra eLearning og visuel produktion
 • Ledelseserfaring
 • Undervisningserfaring
 • Erfaring med fundraising
 • Erfaring i at samarbejde tværfagligt
 • Gerne erfaring med international arbejde
 • Stærke kommunikative evner. Du arbejder selvstændigt og initiativrigt

Vi samarbejder
Du bliver en del af et team, som det kommende år sammen skal skabe et helt nyt museum for kommunikation. Museet har til huse i det gamle postkontor på Trianglen på Østerbro, og bygningerne skal det kommende år ombygges, så de passer til museets behov. Du får 12 engagerede kollegaer med høj faglig selvfølelse og lyst til tværfagligt samarbejde.

Ansættelse og kontakt
Stillingen ønskes besat pr. 1. maj 2016 eller snarest derefter. Ansættelsen er tidsbegrænset indtil 30. april 2017 med mulighed for forlængelse. Løn efter aftale.

Har du spørgsmål til stillingen, kontakt udviklingschef Lise Kinch, t: 4052 9288, e: lk@ptt-museum.dk

Ansøgningsfristen er 18. april kl 12. Ansættelsessamtaler afholdes i uge 16 og 17.

Skribent

Martin Gerster Johansen

Martin Gerster Johansen er udstillingschef på ENIGMA. Martin Gerster Johansen is head of exhibitions at ENIGMA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.